”Mitt maraton” 750 km for Kreftforeningen

Jeg har aldri vært god i noen form for fysisk aktivitet og har heller aldri interessert meg for det. På skolen var ikke gym mitt favorittfag og jeg var alltid en av de siste som ble valgt med på et lag, forteller 32- åringen fra Oslo.  I løpet av 2016 sesongen skal Isabel løpe 250 km og sykle 500 km i konkurranser på Norsk jord, til innsamling for Kreftforeningen.  Bildet over viser Isabel fra Påskeharemaratonet 2015. Her løp hun med hareører og den lett gjenkjennelige rosa t-skjoren som hun har på i alle løp hvor hun promoterer innsamlingssaken til Kreftforeningen.

I januar 2013 tok Isabel et valg, et valg om å foreta en livsstilsendring. I starten ble det mest moderat styrketrening og løping på tredemølle, hvor målet var å gå ned i vekt og komme i form.

-Det ble annerledes denne gangen, jeg falt ikke av slik som jeg hadde gjort før. Jeg kom i bedre form og gikk ned i vekt. Jeg begynte å like trening og løping. Det var da jeg bestemte meg for å debutere i løpskonkurranser, hvor målet var å avslutte med 42 km under Oslo Maraton, forteller Isabel.

I 2014 debuterte Isabel med 10 km på iFormløpet og sitt første halvmaraton i Nordmarka. Neste løp var 42 km under Oslo Maraton. Hovedmålet til Isabel var å gjennomføre, men hun hadde et lite håp om å komme under tiden 4:15. Dette klarte hun, og fullførte det 42 km lange løpet på 4:14.

-Det er vanskelig å beskrive den følelsen jeg hadde når jeg passerte målstreken. Jeg følte meg rett og slett rusa, rusa på livet, på glede, lykke over å ha klart målet. Tenk at jeg hadde klart noe som ingen, inkludert meg selv hadde trodd jeg skulle klare. Jeg følte meg uovervinnelig. Oslo Maraton ble starten på en ny epoke i min livsstilsendring, forteller Isabel.

Fokuset til Isabel gikk fra å gå ned i vekt over til trening, konkurranser og fysiske prestasjoner. I 2015 fullførte Isabel totalt 17 konkurranser i løp, ski, sykkel og triatlon. Samme året fullførte hun Oslo Maraton, 42 km, på tiden 4:10.

IMG_2173

Gjennomført Birken trippelen (ski, løp og sykkel) 2015.

Innsamling til Kreftforeningen
I 2016 skal Isabel bruke sin lidenskap for trening og utholdenhetskonkurranser til en god sak, samle inn penger til Kreftforeningen.

-Jeg har selv fått denne sykdommen tett innpå meg etter at min søster fikk påvist hjernesvulst i 2014. Jeg ønsker derfor å donere min innsamling til forskning på kreft for at flere skal bli friske og for å forebygge at flere får det. Innsamlingssaken min går ut på at jeg i 2016 sesongen skal løpe 250 km og sykle 500 km i konkurranser på norsk jord. Det blir en del ekstra kilometer utover i sesongen også, forteller Isabel.

Hennes nye utfordring i 2016 er å delta på ultraløp, hvor årets lengste blir 80 km på Eco trail. I tillegg skal hun sykle lengre sykkelritt, blant annet halve Styrkeprøven, Kvam – Oslo i juni på hele 273 km.

Sjekk ut innsamlingssaken til Isabel for Kreftforeningen her: http://innsamling.kreftforeningen.no/kfarbeid/5-3315

Oslo Maraton 2016
I september står Isabel på startstrekken under Oslo Maraton for tredje gang, denne gangen skal hun løpe Oslotrippelen på hele 73 km.

-Dette blir en stor utfordring, spesielt da det er tidsgrenser å holde på hver distanse. Men jeg har selvfølgelig troen på at det skal gå bra denne gangen også, avslutter Isabel.

Målet til Isabel er ikke å vinne over andre, men å konkurrere mot seg selv. Hun har pådratt seg en belastningsskade, løpekne, men holder motet oppe og vil stort sett trene hver dag. I treningen hennes varierer hun mellom sykling og løping, med innslag av styrke.

20150919_161715

Gjennomført Oslo Maraton 2015.

Konkurranser Isabel skal delta på i 2016:

 • 50km Bislett (inkludert i 250 km) – 20. februar – utført
 • Påskeharemaratonet – 42 km (bonus) – 22. mars – utført
 • Holmestrand maraton – 42 km (inkludert i 250 km) – 9.april – utført
 • Sentrumsløpet – 10 km (inkludert i 250 km) – 23. april – utført
 • Eco trail Oslo – 80 km (inkludert i 250 km) – 21. mai – utført
 • Tyrifjorden rundt –145 km (inkludert i 500 km) – 5. juni
 • Halve styrkeprøven, Kvam – Oslo – 273 km (inkludert i 500 km) – 18.juni
 • Kongsvinger skogsmaraton – 42 km (bonus) – 6. august
 • Svea challenge – 20 km (inkludert i 500 km) – uklar dato
 • Kongerittet – 65 km (inkludert i 500 km) 13. august
 • BMC rittet – 62 km (bonus) – 20. august
 • Furusjøen rundt løpet – 18 km (bonus) – 3. september
 • Oslo maraton trippel – 73 km (inkludert i 250 km) – 17. september
 • Skåbu fjellmaraton – 21 km (bonus) 1. oktober
 • Risør maraton – 42 km (bonus) – 9. oktober
 • Fredrikstad maraton – 42 km (bonus) – 22. oktober
 • Bislett international indoor, 6 timer – så langt jeg kommer – (bonus) – 19.november

Isabel opprettet høsten 2015 egen blogg om endring, trening og måloppnåelse. Her ønsker hun å motivere og inspirere andre til å foreta de endringene de måtte ønske seg. Sjekk ut bloggen hennes her: http://skyisthelimit.blogg.no

Facebook: https://www.facebook.com/skyisthelimit.blogg.no/?fref=ts

Instagram: skyisthelimit2015

Vi ønsker Isabel lykke til med treningen frem til BMW Oslo Maraton og hennes innsamling til Kreftforeningen!

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious