Målstrek jager løpere i Stavanger – for en god sak!

Søndag 8. mai inntar det globale veldedighetsløpet Wings for Life World Run Stavanger – det eneste løpet i verden der målstreken tar deg igjen. I over 33 land vil deltagere konkurrere mot hverandre nøyaktig samtidig, med formål om å finne en kur for ryggmargskader.

Under Wings for Life World Run løper verden samlet til inntekt for en felles sak: Kampen om å finne en kur for invalidiserende ryggmargsskader. På verdensbasis stilte over 100 000 deltagere på startstreken under årets løp i mai, som totalt samlet inn 35,2 millioner norske kroner. Donasjonene går direkte til stiftelsen Wings for Life, som finansierer forskning for å finne en kur for ryggmargsskader.

Tove

– Wings for Life World Run binder oss sammen

For 2 år siden pådro Tove Bøe seg en ryggskade etter en feillanding under et fallskjermhopp. I mai i år deltok hun sammen med sine venninner, og Tove stiller på startstreken igjen i 2016.

– For oss som er rammet er det ekstra flott å kunne samle inn penger og selv delta. Man må huske på at personer med ryggmargsskader ofte har vært aktive mennesker, og da er det så flott at et løp som Wings for Life World Run kan binde oss og andre sammen, forteller Bøe.

_MG24984Svindal stiller på startstreken

Løpet har ingen fastsatt distanse, mållinjen kommer bakfra i form av en bil som følger etter deltagerne, og når siste deltager er passert på verdensbasis, er løpet over. Aksel Lund Svindal skulle egentlig løpe selv, men da han slet med en akillesskade, bestemte han seg for å kjøre bilen som indikerer mållinjen:

– Jeg gledet meg veldig til å delta i år, men da jeg innså at jeg ikke kunne løpe ville jeg veldig gjerne bidra på en annen måte.  En ryggmargskade forandrer livet totalt, så om det bare finnes en liten sjanse for å finne metoder eller behandlingsformer, er dette helt klart noe som er vært å prøve å finne ut av, sier Svindal som stiller på startstreken i Stavanger 8. mai 2016.

Sammen med alpinisten stiller ambassadører som Heidi Weng, Henrik Kristoffersen, Kjetil Borch, Nils Jacob Hoff, Thomas Jacobsen, Tiril Sjåstad Christiansen, Jokke Sommer, Øystein Bråten, Karina Hollekim og Andreas Mikkelsen.

Ny løype

Startskuddet for neste års Wings for Life World Run går fra Vågen og løypen vil ta deltagerne gjennom den nye delen av Stavanger, gamle Stavanger samt gjennom Randaberg, før deltagerne vil løpe ned langs kysten forbi Sola mot Orrevatnet. Utsikten blir det derfor ingenting å si på.

Ordføreren i Stavanger, Christine Sagen Helgø, er meget positiv til at arrangementet returnerer til Stavanger:

– Wings for Life World Run er et flott og viktig arrangement som vi setter stor pris på å være vertsby for. Det er et veldig bra konsept som betyr mye for et godt formål, i tillegg til å være en stor opplevelse for alle som deltar i løpet. Jeg ønsker alle som er med lykke til og velkommen til Stavanger, sier Sagen Helgø.

– Det er mulig å finne en kur

Leif Arne Fjellheim, leder i Landsforeningen for ryggmargsskadde setter stor pris på at Wings for Life World Run arrangeres og at så mange melder seg på, både i Stavanger og over hele verden.

– Både nasjonalt og internasjonalt er man avhengig av økonomiske donasjoner for å kunne forske på ryggmargsskader.Dette prosjektet gir definitivt håp, og vi er takknemlige overfor alle som melder seg på og løper for de som ikke kan, sier Fjellheim.

Samtidig – i hele verden

Påmeldingen til Wings for Life World Run åpnet 8. oktober, og det er ventet at over 100 000 løpere stiller på startstreken søndag 8. mai 2016 kl. 13.00 (norsk tid) i 33 land fordelt på fem kontinenter i varierende lys- og værforhold. Således vil løpere i California starte kl. 04.00 om morgenen, mens startskuddet i Taiwan går kl. 19.00. I år var det ultraløper Jarle Risa som seiret i herreklassen med 58,8 km, mens Elise Selvikvåg Molvik hevdet seg for andre året på rad i kvinneklassen med 44, 93 km. Lemawork Ketema fra Etiopia og Yuuko Watanabe fra Japan ble kåret til årets globale vinnere og løp henholdsvis 79.9 kilometer i Østerrike og 56.33 kilometer i Takashima.

Påmeldingen til årets Wings for Life World Run skjer via: www.wingsforlifeworldrun.com og det koster kun kr 350,- å melde seg på frem til 31. desember 2015.

_MG_9180

FAKTA

Wings for Life World Run

  • Globalt veldedighetsløp der målet er å samle inn penger til organisasjonen Wings for Life som jobber med å finne en kur for å helbrede ryggmargskader.
  • Arrangeres i 33 land på 35 ulike steder fordelt på 5 kontinenter rundt om i verden – nøyaktig samtidig.
  • Wings for Life World Run ble arrangert for første gang i 2014. I 2015 var det hele 101 280 deltagere som løp i over 35 ulike byer rundt om i verden. Over 35,2 millioner kroner ble samlet inn til stiftelsen Wings for Life
  • I Norge går løpet i Stavanger søndag 8.mai med start i Vågen.
  • En bil følger deltakerne bakfra, og når den siste løperen er tatt igjen av bilen, er løpet over.
  • En mannlig og en kvinnelig vinner krones til ”Wings for Life World Champions”.

Stiftelsen Wings for Life

Alle inntektene fra løpet går til Wings for Life, en stiftelse som finansierer forskning for å finne helbredende behandling etter ryggmargsskade. Forskerne mener at dette skal være mulig, og at det kun er et spørsmål om tid og ressurser.

www.wingsforlifeworldrun.com

løype wings for life

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious