LØPING ER BREDDEIDRETT
  • Hjem
  • LØPING ER BREDDEIDRETT

Rett nord for Hamar finner du en fersk by som heter Brumunddal hvor snaue 10 000 personer har bosatt seg. Brumunddal er mest kjent som en industriby hvor de fleste enten jobber eller bor sammen med noen som jobber på steder som Tine SA, ASKO, Moelven Langmoen og Parkettpartner. Rett ved siden av togstasjonen finner du et STORT treningssenter med et yrende liv! På tirsdager har de intervalløkter på den lokale friidrettsbanen og jeg fikk lov til å bli med løpegruppen og de lokale drivjerna Irene og Arild.

De kunne fortelle at de hadde 70 personer som tok turen fra Brumunddal (og omegn) til Oslo for Team Fønix på fjorårets BMW Oslo Maraton. Det alene er svært imponerende, men når jeg tok en titt for å se på resultatlisten i fjor blir jeg enda mer imponert over hvordan de klarer å få med seg alle. Her har du vinnere av 3 for alle i klassen kvinner 60+, du har råsterke tider på halvmaraton og barna får selvfølgelig være med på barnas maraton i Karl Johan. De har egne seniortreninger og et godt samarbeid med den lokale friidrettsklubben Veldre Friidrett.

De har ikke helt oversikt ennå på hvor mange som tar turen i år, men at det er en god del, det er det ingen tvil om! Intervalløkta bestod i går av 1000m, 800m, 600m, 400m, 200m og 3*100m og det var god og hard trening for alle 22 som var med på økta. Selv hoppet jeg over et par av distansene for å ta noen bilder og det var helt greit, for det var mer enn hardt nok for meg uansett. Fønix håper nå på å få utviklet et like bra løpemiljø i Hamar hvor de nå har etablert seg med store og moderne fasiliteter og som Hamarborger håper jeg virkelig at de får til dette!

Vi ønsker Team Fønix lykke til med forberedelsene til årets BMW Oslo Maraton og vi ser frem til å se dere i løypa! 🙂

 

 

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere