Blog
  • Hjem
27
11
2017

LØP I VINTER- VÆR BEDRE RUSTET TIL VÅREN!

profil    Volvat Logo 2009 uten undertxt

Skrevet av Christine Lundkvist, Fysioterapeut v/Volvat Medisinske senter.

Mange slutter å løpe regelmessig når vinteren kommer, og det virker kanskje lenge til løpesesongen virkelig er i gang. Å løpe hele året vil redusere faren for overbelastningsskader. Legg et solid grunnlag i vinter,  så får du mer utbytte av løpingen til våren.

Sener og muskulatur
Trenger lenger tid på å bli varme når det er kaldt ute. Ta på deg en vintertights og sokker som varmer godt rundt anklene. Er ankel og legg utsatt for kulde er de mer utsatt for skader.  Det er uansett god skadeforebygging for sener og muskulatur å holde løpingen ved like gjennom vinteren, men hold deg varm.

Styrketrening
Vinteren er en fin tid til å supplere kondisjonstreningen med et godt styrketreningsprogram. Dette kan minske skaderisikoen til våren når iveren etter å løpe mye ofte er stor. Du trenger ikke kutte ned på løpingen, bare legge til og avslutt økten med noen enkle øvelser. Alle øvelsene kan gjøres hjemme og krever lite eller ingen utstyr.

Se øvelser her.

Variasjon
Mange bruker ski og sykkel som variasjon til løping om vinteren. Dette er gode former for kondisjonstrening. Variasjon i kondisjonstreningen reduserer i tillegg risiko for skader og andre oppstartsproblemer når våren kommer. Men husk at du må trene det du ønsker å bli god på, og da er det lurt å holde minimum 1 løpeøkt i uka gjennom vinteren.

Selv om det er mørkt og kaldt ute; kom deg ut!

”En angrer sjeldent på en treningsøkt, men heller den det ikke ble noe av”.

Lykke til,

Hilsen Christine Lundkvist, Fysioterapeut v/Volvat Medisinske senter

Volvat Logo 2009 uten undertxt

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere