Lek med fart!

Jeg trener nesten aldri intervaller. Ikke fordi jeg ikke tror det er noe vits, det er helt sikkert utrolig effektivt, men fordi jeg ikke synes det er noe gøy. Og for meg er det viktig at løpetreningen er gøy, for da holder jeg meg motivert. Så i stedet for intervaller leker jeg med fart når jeg er ute og løper. Jeg varierer hvordan jeg leker med fart og det er som regel ikke noe jeg har planlagt på forhånd. Det kan være at jeg kommer til en lang og rett strekning og får lyst til å legge inn en sprint eller det kan være at jeg sprinter mellom to lyktestolper og løper i vanlig fart mellom de neste to og så videre. Hvis jeg løper sammen med noen hender det at vi legger inn små kappløp på turen eller jeg kan bestemme meg for å løpe litt og litt fortere for hver kilometer jeg løper. Men det jeg tror er den viktigste grunnen til at jeg har klart å bli så mye raskere det siste året, er min litt barnslige glede over å få en plass på topp 10 listen på alle de Strava-segmentene jeg kommer borti. Hvis jeg vet at det er et Strava-segment der jeg løper kommer konkurranse instinktet mitt virkelig frem og jeg klarer jeg å presse meg selv litt ekstra. Så hvis du er som meg og ikke er så glad i å løpe intervaller, men likevel ønsker å bli en raskere løper så anbefalere jeg å legge inn litt fartslek på løpeturene dine og om du ikke allerede har lastet ned appen, så kan jeg anbefale Strava.

Så løp og lek deg raskere!

Hilsen BMW Oslo Maraton ambassadør, Abelone Lyng

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere