Klasse 6A følger Grete Waitz’ fotspor

Klasse 6A på Hasle Skole, med stor andel av flerspråklige elever har som prosjekt å delta på BMW Oslo Maraton 2016. Bakgrunnen for deres interesse i arrangementet er blant annet at Grete Waitz vokste opp på Keyserløkka og hadde sine barneskole år på Hasle skole.

Utover felles skole-tilhørighet med Grete Waitz, var den utløsende faktoren for vår motivasjon til å klare å løpe BMW Oslo Maraton, det årlige Nyabondo-løpet. Ett løp som gjennomføres hvert år på Hasle og er for å skaffe penger til en skole for fattige, døve barn i Kenya. Gjennom det merket vi at vi klarer litt mer enn vi trodde vi kunne ved å ha noe positivt å løpe for og mot! Vi har selv en elev som har mistet sin pappa for kreft-sykdommen, så det føles bra og inspirerende å løpe for en så god sak som kreftsaken, sier klasseforstander Elisabeth.

Selfie3

I forbindelse med deltagelse i BMW Oslo Maraton fikk klasse 6A besøk av mannen til Grete, Jack Waitz. Han fortalte om hele historien til Grete, utviklingen av løp for kvinner og løp generelt. Elevene var ivrige og Waitz fikk svare på flere ulike spørsmål, samt skrive autografer og ta bilder med alle sammen! I klassen skal 22 av elevene delta på distansen som er dedikert til Grete Waitz «10 for Grete». De 4 resterende skal delta på distansen «3 for alle» fredag ettermiddag.

Klasseforstander Elisabeth sier at de kombinerer løping med andre aktiviteter på skolen, og gjør dette til en morsom lek i skoletiden. På ungdomsskolen blir elevene kastet rett ut i Cooper-testen, da er det fint å få litt erfaring med dette i de siste årene på barneskolen, sier Elisabeth.

Neste år er også vårt siste år innen vi splittes i ulike klasser og mange forsvinner til forskjellige skoler for å gå på ungdomsskolen. BMW Oslo Maraton blir derfor også vårt sosiale prosjekt for klassen innen våre veier skilles som klasse, avslutter klasseforstanderen.

Vi gleder oss til å følge klasse 6A frem mot årets BMW Oslo Maraton, og håper de kan inspirere andre til å begynne med løping og gjøre dette som en morsom aktivitet sammen!

Autografer1

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious