Klær

Bestem deg for hva du skal løpe i av klær. Og ha minst to alternativer. Du bør ta utgangspunkt i forskjellige temperaturer. Og prøv klærne ut på forhånd. Du har ikke lyst til å løpe langt i klær som har en irriterende søm eller en tights som hele tiden glir ned. Og husk at du blir mye varmere når du løper løp en når du er ute på en vanlig treningstur. Det er mye bedre å fryse litt de første 2 kilometerne enn å være glovarm resten av løpet. Jeg løper garantert i shorts, for er det noe jeg har lært meg nå så er det at det å løpe løp med for mye klær på ikke er morsomt i det hele tatt.

Noe som mange ikke tenker på er at sokkene du løper i har mye å si. Det finnes mange sokker og strømper for løpere på markedet men forskjellige egenskaper. Jeg har prøvd en del forskjellige og har lært dette:

  1. For små sokker er nesten like ille som for små sko
  2. Sokker med dårlig passform er nesten like ille som sko med dårlig passform
  3. Skoene blir plutselig litt små hvis man løper i tykke sokker og føttene hovner litt opp
  4. Bomullsokker er ikke tingen å løpe langt i
  5. Kvaliteten på sokkene har mye å si for hvordan en løpetur blir

Jeg vet at jeg kommer til å løpe med Steigen sokker på Oslo Maraton. Disse sokkene har blitt min favoritt, ikke bare fordi de har så mange spreke design, men fordi de er helt magiske å løpe i. Sitter perfekt, er tynne og myke og jeg får ikke gnagsår når jeg bruker dem.

Uansett hvilke sokker du velger å bruke så bør du ha testet dem ut på forhånd i de skoene du skal løpe i sånn at du unngår noen ubehagelige overraskelser under selve løpet.

Hilsen BMW Oslo Maraton Ambassadør, Abelone Lyng

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere