Romjulsløpet – Et virtuelt juleløp
 • Hjem
 • Romjulsløpet – Et virtuelt juleløp

BLI MED OG LØP VIRTUELT FOR EN GOD SAK I ROMJULEN!

Din påmelding gir ett varmt måltid til en som trenger det. Hver deltager på Romjulsløpet er med og bidrar til Kirkens Bymisjon og deres juleaksjon; Gled en som gruer seg til jul. 

 

Få med deg venner eller familie ut på tur, og husk at man kan både gå, gogge, jogge eller løpe! Lag et familieløp i nabolaget, utfordre deg selv eller vennegjengen i julen. 

 

Romjulsløpet er et virtuelt løp som starter 25. desember og avsluttes 31. desember, og du kan løpe når du vil og hvor du vil i romjulen.

Du kan velge mellom 6 distanser, og vil du løpe mer enn en distanse kan du melde deg på en av våre «Romjulschallenges»! Les mer om dem og de andre distansene våre lenger nede. 

Konkurrer mot deg selv, venner, familie eller kolleger gjennom romjulen!

Er du misfornøyd med resultatet, fant du en raskere løype eller har noen slått tiden din? Da kan du løpe en gang til, og laste opp ny tid om du ønsker det! Det betyr at du kan løpe distansen du er påmeldt så mange ganger du vil, og erstatte gammel tid helt til du er fornøyd med resultatet. Resultatlisten finner du HER.

 

Kort fortalt er det sånn du gjør det:

 • Meld deg på distansen du ønsker å delta i
 • Løp én eller flere ganger mellom 25.-31. desember
 • Husk å logge økten/ta tiden din (hvis du vil)
 • Last opp tiden du er fornøyd med, eller registrer at du har fullført på «Min Side»

Så er det også noen regler og retningslinjer som gjelder, spesielt om du vil konkurrere om 1. plassen! Les mer om disse under DELTAGERINFORMASJON. Der kan du også lese mer om hvordan virtuelle løp fungerer, og hvordan du registrerer tiden din. 

Lagpåmelding

Du kan også melde på et helt lag, hvor dere kan finne deres egen resultatliste og lage interne konkurranser for laget. Les mer om lagpåmelding her!

Påmelding

Romjulsløpet er et virtuelt løp. Det betyr at du kan løpe hvor du vil, og starte når du vil innenfor tidsrommet som er satt; 25.-31. desember 2020.

 

Vil du melde på hele familien, vennegjengen eller kollegene dine på ett lag, og kjøre interne konkurranser med egen resultatliste? Det kan du! Les mer om lagpåmeldingen vår her. 

Påmeldingsavgift

Enkeltdistanser: 150 kroner
Bronze Challenge Racing: 250 kroner
Bronze Challenge: 250 kroner
Silver Challenge: 350 kroner
Gold Challenge: 350 kroner

 

For hver person som melder seg på gir vi 40 kroner til Kirkens Bymisjons Juleaskjon; Gled noen som gruer seg til jul. Det betyr at din påmelding bidrar til at Kirkens Bymisjon kan servere et varmt måltid til noen som trenger det.

 

Inkludert i påmeldingsavgiften får du:

 • Du kan løpe distansen du er påmeldt så mange ganger du vil mellom 25.-31. desember
 • Ditt eget startnummer med navn som du kan skrive ut hjemme
 • Du kan laste tiden din opp i den offentlige resultatlisten
 • Du mottar en virtuell medalje når du har registrert tiden din
 • Muligheten til å kjøpe en reell medalje
 • Du er med i trekningen av mange kule premier fra våre samarbeidspartnere
 • Tilgang til unike tilbud fra våre samarbeidspartner

Den reelle medaljen kan du kjøpe ved påmelding eller senere på «Min Side» til 199 kr. 
Melder du deg på en challenge og kjøper medalje får du en medalje for hver av distansene du er påmeldt i challengen. Vil du har medaljen levert før jul? Da må du melde deg på og kjøpe medalje før 13. desember, for å sikre at det kommer frem i posten før julen starter. 

 

Vi premierer 1. plassene på hver distanse samt vinneren av hver challengene, og trekker i tillegg 10 heldige vinnere blant alle påmeldte som får fine premier fra våre samarbeidspartnere!

Romjulschallenge

Ønsker du en ekstra utfordring i romjulen, eller flere gode grunner til å komme deg ut og bevege deg litt innimellom all kosen? Da kan du prøve deg på en Romjulschallenge! 

 

Melder du deg på en challenge melder du deg på flere distanser, og da gir du ett varmt måltid per distanse du er påmeldt til noen som trenger det! Hva er vell bedre motivasjon enn det?

 

Vi har satt sammen pakker som består av to eller tre distansen distanser, og det fungerer som følger:

 • Du løper distansene hver for seg (du skal ikke løpe dem sammenhengende)
 • Du laster opp en tid for hver enkelt distanse, og er med i resultatlistene for hver enkelt distanse
 • I tillegg vil tidene dine vil også legges sammen og du er med å konkurrere om beste totaltid på alle distansene sammenlagt
Dette er pakkene du kan velge mellom:
 • BRONZE CHALLENGE RACING (Rullestol)

  Denne pakken er for Rullestol Racing, og er satt sammen av våre to racing distanser, 3 og 10 kilometer. Totalt blir det 13 kilometer.

 • BRONZE CHALLENGE

  Denne pakken består av to distanser på totalt 13 kilometer, og er satt sammen av distansene 3 km og 10 km..

 • SILVER CHALLENGE

  Denne pakken består av totalt 34,1 kilometer, og er satt sammen av distansene 3 km, 10 km og Halvmaraton (21,1 km).

 • GOLD CHALLENGE

  Denne pakken består av totalt 73,3 kilometer, og er satt sammen av distansene 10 km, Halvmaraton (21 km) og Maraton (42 km).

 

Tar du utfordringen

Distansene du kan velge mellom

På Romjulsløpet kan du velge mellom 6 ulike distanser, og alle distansene har para-klasser for funksjonsnedsatte. To av distansene er også racing-distanser for rullestolbrukere.

 

Vil du ha en ekstra utfordring i julen kan du som nevnt over melde deg på en av våre challenges med totalt tre distanser du kan gjennomføre i løpet av romjulen, og konkurrere om beste totaltid i tillegg til distansetid. 

 

Klikk på distansen du ønsker mer informasjon om.

 • BARNAS NISSELØP

  Få med hele familien på en morsom aktivitetsdag i Romjulen. Finn frem nisseluene, og lag en løype på 500-1000 meter i hagen, i skogen eller i bakgården og løp sammen alle sammen. Eller kombiner en lenger tur med korte løp for de minste. 

  Barna kan registrere løpet sitt som fullført på «min side» etter at de har løpt. Da mottar de en virtuell medalje på e-posten som er registrert i deres påmelding.
  Det er også mulig å kjøpe en reell medalje ved påmelding eller på «min side».

   

  Aldersgrense:
  Barn fra 0-12 år kan melde seg på Barnas Nisseløp

 • JULETREEREN (3 KM)

  Under BMW Oslo Maraton kaller vi denne distansen for «3 for alle», for en 3 kilometer passer virkelig for alle!
  Om du aldri har løpt før er det en fin start, og husk at uansett hvilken distanse man velger kan man både gå, gogge, jogge eller løpe.

  Er du en rask løper som liker å suse gjennom korte distanser? Da er 3 kilometeren perfekt. Kanskje kan du feire nytt år med ny pers?

  Aldersgrense
  I dette virtuelle løpet fjerner vi aldersgrensen på 3 kilometeren, så du kan ta med deg hele familien, vennegjengen eller hvem du vil på tur for å gjennomføre Juletreeren! 

 • JULETREEREN RACING (3 KM RULLESTOL)

  Under årets BMW Oslo Maraton Virtual Edition lanserte vi en ny rullestoldistanse: 3 kilometer Racing! Nå har vi både 3 kilometer og 10 kilometer rullestol racing blant distansene i våre virtuelle løp, det synes vi er veldig gøy!

  Er du nybegynner, eller kanskje du syns 10 km er for langt? Da håper vi 3 km kan passe deg! 

  I våre virtuelle løp stiller vi ingen krav til hvilken rullestol du bruker, det må ikke være en racingstol. Bruk den rullestolen du har, men ta vare på sikkerheten din. 

   

  Aldersgrense:
  Juletreeren racing (3 km) er åpen for alle. 

 • PEPPEKAKEMILA (10 KM)

  10 kilometer er en fin distanse som passer for de aller fleste. Finn en løype du er glad i, syns er fin om vinteren, eller en løype som er flat og rask dersom du jakter en god tid!

  Gjennomfører du i ditt eget tempo er dette en distanse alle klarer. Husk at du kan gå, gogge, jogge eller løpe, og det er ingen makstid. Nyt turen, og kos deg i vinterlufta!

   

  Aldersgrense:
  For å delta på 10 km må man ha fylt 12 år.

 • PEPPERKAKEMILA RACING (10 KM RULLESTOL)

  Vi er veldig glade for å ha både 3 og 10 kilometer racing blant distansene på våre virtuelle løp.

  Er du nybegynner, eller kanskje du syns 10 km er for langt? Da håper vi 3 km kan passe deg!
  Vil du ha en større utfordring er 10 kilometeren perfekt! 

  På dette virtuelle løpet stiller vi ingen krav til hvilken rullestol du bruker, det må ikke være en racing rullestol. Bruk den rullestolen du har, men ta vare på sikkerheten din. 

   

  Aldersgrense:
  For å delta på 10 km racing må man ha fylt 12 år.

 • HALVMARATON (21,1 KM)

  Å løpe halvmaraton kan være en stor utfordring, men med litt trening er dette en overkommelig distanse for de aller fleste.
  Halvmaraton krever mindre tid til trening enn maraton, og gir mindre risiko for skader. Dette er mye av grunnen til at denne distansen har blitt så
  populær, og er den mest populære distansen under BMW Oslo Maraton.

  Halvmaraton er også en fin distanse å prøve seg på, for deg som har som mål å fullføre et maraton i fremtiden.

   

  Aldersgrense:
  For å delta på halvmaraton må man ha fylt 16 år.

 • SNØMANNATON (42,2 KM)

  Dette er en distanse som kan være en stor utfordring. Et maraton er 42 195 meter langt, og krever mye både fysisk og psykisk. Her har man muligheten til å teste egne grenser, og bli belønnet med en fantastisk mestringsfølelse når man krysser målstreken. 

   

  Aldersgrense:
  For å delta på maraton må man ha fylt 18 år.

 • JULETRIPPELEN (73,3 KM)

  Denne distansen har fått navnet Trippelen fordi den er satt sammen av 10 kilometer, Halvmaraton (21,1) og Maraton (42,2) – til sammen blir de 73,3 kilometer.

  Under arrangementet i Oslo løper man disse distansene hver for seg – men, i det virtuelle løpet må trippelen gjennomføres sammenhengende! Man må løpe 73,3 km fra start til slutt uten å stoppe eller pause tiden sin.

   

  Aldersgrense:
  For å delta på trippelen må man ha fylt 18 år.

 • BRONZE CHALLENGE RACING (3 + 10 km Rullestol)

  Vil du delta på begge racingdistansene under Romjulsløpet? Da kan du gå for Bronze Challenge Racing, hvor vi har satt sammen de to racing distansene våre i en challenge!

  Melder du deg på Bronze Challenge fullfører du 3 km og 10 km i løpet av romjulen (25-31. desember). Du fullfører distansene hver for seg, og laster opp tiden din for hver enkelt distanse på «Min side».

  I tillegg til at resultatet ditt vil vises i resultatlisten for hver enkelt distanse legger vi sammen alle tidene dine på totalt 13 kilometer, og du er med å konkurrere om beste totaltid på hele Bronze Challenge Racing. Resultatet for totaltiden på challengen vises i en egen resultatliste.

  Tar du utfordringen?

  NB – du kan ikke fullføre distansen sammenhengende, det må registreres egen tid for hver enkelt distanse.

 • BRONZE CHALLENGE (3 + 10 km)

  Vil du delta på flere distanser under Romjulsløpet? Da kan du gå for Bronze, Silver eller Gold Challenge!

  Melder du deg på Bronze Challenge kan du løpe 3 km og 10 km i løpet av romjulen (25-31. desember).
  Du løper distansene hver for seg, og laster opp tiden din for hver enkelt distanse på «min side».

  I tillegg til at resultatet ditt vil vises i resultatlisten for hver enkelt distanse legger vi sammen alle tidene dine på totalt 13 kilometer, og du er med å konkurrere om beste totaltid på hele Bronze Challenge. Resultatet for totaltiden på challengen vises i en egen resultatliste.

  Tar du utfordringen?

  NB – du kan ikke løpe distansen sammenhengende, det må registreres egen tid for hver enkelt distanse.

 • SILVER CHALLENGE (3 + 10 + 21,1 KM)

  Vil du delta på flere distanser under Romjulsløpet? Da kan du gå for Silver eller Gold Challenge! 

  Melder du deg på Silver Challenge kan du løpe 3 km, 10 km og Halvmaraton i løpet av romjulen (25-31. desember).
  Du løper distansene hver for seg, og laster opp tiden din for hver enkelt distanse på «min side».

  I tillegg til at resultatet ditt vil vises i resultatlisten for hver enkelt distanse legger vi sammen alle tidene dine på totalt 34,1 kilometer, og du er med å konkurrere om beste totaltid på hele Silver Challenge. Resultatet for totaltiden på challengen vises i en egen resultatliste. 

   

  Tar du utfordringen?

  NB – du kan ikke løpe distansen sammenhengende, det må registreres egen tid for hver enkelt distanse.

 • GOLD CHALLENGE (10 + 21,1 + 42,2 KM)

  Vil du delta på flere distanser under Romjulsløpet? Da kan du gå for Silver eller Gold Challenge! 

  Melder du deg på Gold Challenge kan du løpe 10 km, Halvmaraton (21,1) og Maraton (42,2) i løpet av romjulen (25-31. desember).
  Du løper distansene hver for seg, og laster opp tiden din for hver enkelt distanse på «min side».

  I tillegg til at resultatet ditt vil vises i resultatlisten for hver enkelt distanse legger vi sammen alle tidene dine på totalt 73,3 kilometer, og du er med å konkurrere om beste totaltid på Gold Challenge! Resultatet for totaltiden på challengen vises i en egen resultatliste. 

   

  Tar du utfordringen?

  NB – du kan ikke løpe distansen sammenhengende, det må registreres en individuell tid for hver enkelt distanse.

Hvordan fungerer et virtuelt løp?

Å delta i et virtuelt løp er veldig enkelt. Du bestemmer du selv når du vil starte, og hvor lang tid du vil bruke på din distanse. Det betyr at du ikke har noen maks tid å forholde deg til, og du kan sette det tempoet du ønsker. Du kan både gå, gogge, jogge eller løpe – det er helt opp til deg!

 

Den eneste regelen vi har når det gjelder tid er at starttid og sluttid må være innenfor datoene for løpsarrangementet. Det vil si at du kan løpe når som helst mellom 25. desember kl. 00:01 og 31. desember kl. 23:59.

 

Du har hele 7 dager hvor du kan fullføre din distanse når det passer deg – og er du ikke fornøyd med tiden din på første forsøket? Da kan du gjennomføre en gang til og laste opp ny tid som erstatter den gamle. Resultatlisten finner du HER.

 

Tiden må du ta selv, og så registrerer du den på «Min Side» når du har gjennomført. Om du ikke vil må du heller ikke registrere en tid, du kan velge å trykke “fullført” i registreringen for å bekrefte at du har deltatt. Les mer om ulike alternativer til hvordan du kan ta tiden din og registrere den HER.

 

Mer informasjon om hvordan det virtuelle løpet fungerer finner du under DELTAGERINFO. Der finner du også vanlige spørsmål og svar i forbindelse med virtuelle løp.

MEDALJEN

Sikre deg den reelle medaljen for ditt romjulsløp! 

Du kan kjøpe den ved påmelding, og er du allerede påmeldt kan du kjøpe den på «Min Side». 

SKRIV UT DINE EGNE KILOMETERSKILT!

Få litt ekstra løpsfølelse med kilometerskilter langs løypa!
Vi har laget kilometerskilter for de ulike distansene, som dere kan printe ut og merke løypa deres med.

Klikk på knappen for din distanse under her, og du vil få opp en Pdf-fil du kan laste ned og printe ut hjemme.

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere