Japansk seier i BMW Oslo Maraton

Yuki Kawauchi vant som ventet BMW Oslo Maraton 2017 i Oslos gater i dag.

Japaneren løp inn til tiden 2:15:57. Yuki Kawauchi løp i ensom majestet fra start til mål – og fikk ingen drahjelp fra de andre deltakerne.

Det var en sliten, men fornøyd maraton-vinner som passerte målstreken rett utenfor Oslo Rådhus.

-Jeg vil takke det norske folk for all støtte rundt omkring i løypa. Det var gøy å løpe. Det ble litt svakere tid enn det jeg hadde håpet på, men det var svært tungt å løpe så langt og lenge helt alene, sier Yuki Kawauchi, som var i Oslo og løp for aller første gang.

Fridrettt , 16. september 2017 , Oslo Maraton

Yuki Kawauchi har en lang merittliste som maratonløper i verdenseliten. Han ble nummer 9 under årets VM i friidrett i London på maraton-distansen. Han har en 11.plass fra New York Maraton i 2014. Japaneren har totalt 12 løp under to timer og 10 minutter. Hans maraton-rekord lyder på 2:08:15.

På andreplass under BMW Oslo Maraton i dag kom Frew Zenebe Brkineh fra Etiopia og Sandnes. Han løp inn til tiden 2:26:44, det vil si godt over 10 minutter bak vinneren fra Japan.

-Jeg er fornøyd med tiden. Med løpet og andreplassen, sier Frew Zenebe Brkineh.

På plass nummer tre kom Andreas Grøgaard fra Kragerø og Norge på tiden 2:33:20.