Blog
  • Hjem
03
03
2016

INDISK GRESSKARCURRY

SK Vidar utøver Ida Bergsløkken står bak mat- og treningsbloggen smartmatraskebein.no. Denne måneden deler hun sin oppskrift på Indisk Gresskarcurry!

Flaksegresskar, altså! Dette er en digg, enkel og billig curry. Perfekt når det gufser ute. Lag en stor porsjon, for den smaker minst like digg dagen derpå.

Denne indiske gresskarcurryen er en perfekt måte å kunne bruke opp restegrønnsaker på. Her kan du variere med du måtte ha i kjøleskapet. Jeg synes det blir veldig godt med raspet squash og en pose spinat i tillegg til ovnsbakte gresskar-chunks. Jeg synes også det er enkelt å bruke en ferdig garam-masala krydderblanding, men sjekk at det kun er krydderblanding, og ikke tilsatt masse sukker eller salt. Det kan du enkelt regulere selv.

CURRYEN
2 ss olje
1 stor gul løk, grovhakket
5-6 hvitløksfedd, finhakket
3 cm ingefærrot, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 ss garammasala – brukte dette.
1 ts kanel
2 ts kardemomme
1/2-1 ts salt, smak deg fram
1 ts paprikapulver
1 1/2 ts løkpulver
1 ts gurkemeie
1/2 ts muskatnøtt
1 ts kvernet sort pepper.
2 bokser med hakket tomat
5 dl vann
250 gram røde linser (ukokt)
1 pose spinat
1 boks kikerter
Valgfritt:1 grønn squash, revet
1 ss honning, evt. mer/mindre etter smak
Saften av 1/2 sitron

OVNSBAKT GRESSKAR
1 kg flaskegresskar, skjært i store terninger 2,5×2,5 cm
1 ts kanel
1 ss nøytral olje
Saften av 1/2 sitron
Litt cayennepepper
En dæsj malt muskatnøtt
En klype havsalt

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett stekeovnen på 220 grader. Begynn å skrelle gresskaret, og fjern frøene og kjernen. Kutt så i passe store biter, og bland sammen med krydder, sitronsaft og olje og sett til side.
  2. Så begynner du på curryen.Hakk løk, hvitløk, chili og ingefær og ha dette i en kjele med olje. La det surre til løken blir «blank» og til den slapper av litt.
  3. Ha så i alt krydderet, og rør rundt. La krydderet og løkblandingen får surre litt, slik at krydderet får godgjort seg litt og ikke smaker så «rått».
  4. Ha to bokser med hakket tomat i kjelen og la det koke opp.
  5. Skyll linsene godt og ha de over i kjelen sammen med 5 dl vann.
  6. Kok opp, før du skrur ned varmen og lar det putre på svak varme i ca 25-30 minutter.
  7. I mens fordeler du gresskarchunksene utover en bakepapirkledd plate og setter midt i den forvarmede ovnen på 220 grader. Stekes til de blir gyldne, ca. 35 minutter.
  8. Rør i curryen underveis. Når det er igjen 10 minutter av koketiden, tilsetter du en boks med kikerter, en pose spinat og rasper nedi squash dersom du har det.
  9. Så smaker du til med honning og sitron, og evt mere salt/pepper.
  10. Når gresskaret er ferdig stekt, har du det over curryen.
  11. Server gjerne med en youghurtdressing og naanbrød om du tåler det. Jeg pleier å servere det med papadums og f.eks. en digg korianderolje.
Dersom du vil ha en mildere smak på curryen kan du også tilsette noen ss med kokosmelk eller matyoghurt helt mot slutten av koketiden.

Topp med hakket koriander.

Ovnsbakt gresskar
ovnsbaktgresskar
Squash
squash

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere