Frivillig

Frivillig

Er du positiv, engasjert, har godt humør og liker å møte nye mennesker?

Da er du personen vi er ute etter!

Vi søker deg som er villig til å gjøre en innsats og vil være med på å bidra til at BMW Oslo Maraton blir en suksess! Vi ønsker velkommen til de som har vert med på BMW Oslo Maraton før, de som har erfaring fra andre arrangementer og nye hjelpere som ønsker å bidra under gjennomføringen av Norges største løpsarrangement!

Hvorfor være frivillig?

Ved å jobbe som frivillig får du et innblikk i hvordan et stort arrangement gjennomføres, samtidig som du møter mange nye mennesker. Du skaper nye relasjoner og bygger et nettverk du kan få bruk for senere i livet samtidig som du får med deg flere gode erfaringer. Å være en del av et så stort arrangement gir verdifull kompetanse, og du kan være stolt over å ha vært en viktig del av Norges største mosjonsløp. BMW Oslo Maraton er helt avhengige av de frivillige for å klare å gjennomføre arrangementet, derfor er din innsats viktig!

 

Som frivillig for BMW Oslo Maraton får du:

– Treningsgenser fra adidas

– Tilbud om attest etter gjennomført arbeid

– Unik erfaring i et spennende miljø

– Stort nettverk du kan ta med deg videre

 

I tillegg arrangerer vi spennende konkurranser på en egen Facebookside kun for våre frivillige flere ganger i året, så det gjelder å melde seg tidlig om du vil øke vinnersjansen!

 

Under finner du mer informasjon om de ulike oppgavene vi trenger hjelp til under arrangementet. Vi trenger hjelp til oppgaver både dagene i forkant, under selve arrangementet og i dagene etter. Det er begrenset med plasser på noen av oppgavene, så her er det første mann til mølla om du vil sikre deg en viss oppgave!

 

Kunne du tenke deg ett større ansvar eller å ta på deg oppgaven som seksjonsleder for noen av områdene må du gjerne ta direkte kontakt med oss på [email protected].

 

Påmelding som frivillig til årets BMW Oslo Maraton er nå stengt. Velkommen tilbake neste år. 

Oppgaver som frivillig

Her finner du noen enkle beskrivelser av hvilke oppgaver du kan velge å hjelpe til med under BMW Oslo Maraton.

 

Noen oppgaver foregår under selve arrangementet, det vil si fredag og/eller lørdag, mens andre oppgaver kan skje både i forkant og etterkant av arrangementet. Du melder deg på de dagene du kan være med inne i frivilligportalen, som du får tilgang til etter at du har meldt deg på.

 

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål. Send oss gjerne en mail til: [email protected]

 

Akkreditering

Denne oppgaven går ut på å passe på alle frivillige, og se til at riktig person kommer seg til riktig sted og får riktig oppgave. Du skal også passe på at de frivillige har det bra under arrangementet, at de får mat og drikke og det de trenger for å gjennomføre oppgavene sine. Du har hovedbase på Rådhusplassen, og her kan du melde seg på oppgaver både dagene i forkant og under selve arrangementet.

 

Arena- og løypeprodusent

Disse oppgavene er svært varierte, men du vil i hovedsak assistere gjennomføring av ulike oppgaver og du har base på arenaen på Rådhusplassen eller langs løypen. Dette kan blant annet være å assistere resultatservice, premieutdelingen, målområdet eller «Liv i Løypa». Oppgavene foregår under arrangementet.

 

Arenadrift

Vi søker deg som vil være med og tilrettelegge for reklame og informasjonsskilting på arenaen, holde arenaen ryddig og ren, og være behjelpelig ut mot løperne. Her kan du også være med å hjelpe til på bagasjeområdet, hvor du tar imot og er vakt for bagasjen til løperne på arrangementdagen. Du vil ha base på Rådhusplassen, og oppgavene foregår under arrangementet og dagen etter.

 

Barnas Maraton

Barna er også en viktig del av BMW Oslo Maraton! Derfor arrangerer vi en egen aktivitetsdag for barna under arrangementet. Her får de muligheten til å løpe ett eget maraton rundt Spikersuppa i Oslo Sentrum, og være med på flere morsomme idrettsaktiviteter! Denne jobben er for deg som vil være med på å skape idrettsglede for de yngste. Her finnes det flere forskjellige oppgaver, blant annet startnummerutdeling, assistere i start- og målområdet, assistere på aktivitetene, passe på at barna har det bra og mye mer! Du har base i Spikersuppa, og de fleste oppgavene skjer på selve arrangementsdagen lørdag.

 

Funksjonærservice/Reservekorps

Du er back-up og en «alt-mulig-hjelper» som stepper inn der det er behov for ekstra bistand, eller om det dukker opp uventet behov for hjelp. Dette kan være hva som helst, så du må være forberedt på det meste, og det krever et raskt hode og en positiv holdning! Du har hovedbase på Rådhusplassen og det vil i utgangspunktet kun være oppgaver under selve arrangementet lørdag.

_L6Y5258_EF

Løype

Vi har en lang løype, og langs den trenger vi smilende og hjelpende personer som stiller opp for løperne og gir dem en god løpsopplevelse. Samtidig er du arrangementets ansikt ut mot publikum, og skal sørge for at også de får en god opplevelse i Oslo denne dagen. Oppgavene innebærer blant annet opp- og nedrigg av løype, og vakthold med oppgaver som går ut på å dirigere både løpere, publikum og trafikk. Her får du være med der det skjer, så samtidig kan du jo være heiagjeng og heie frem løperne! Oppgavene skjer ute i løypen og under selve arrangementet.

 

Sekretariat og løpeservice

Denne oppgaven går ut på å bistå løpere med den hjelpen de trenger når det gjelder startnummer, etteranmelding eller andre spørsmål de har før start. Dette er noe for deg som liker å møte mennesker og å jobbe effektivt, og møter løperne med positiv og god serviceånd! Oppgaven krever også grunnleggende forståelse for bruk av PC og internett. Du har base på Rådhusplassen, og sekretariatet åpner torsdag og stenger lørdag.

 

Startnummer- og T-skjorteutdeling

Du er vårt ansikt ut mot løperne og den første de møter på Rådhusplassen. Denne oppgaven er for deg som liker å møte mennesker, jobber effektivt og liker når det er tempo. Oppgaven krever også en svært positiv og hjelpsom holdning, og vi ønsker at du møter alle løpere med et stort smil og god serviceånd! Du har base på Rådhusplassen, og oppgavene går dagene i forkant og under selve arrangementet. Utdeling av startnummer og T-skjorter starter torsdag og avslutter lørdag.

_MG_1149

Service til deltagere og drikkestasjoner

Her får du være med der det skjer, midt i løypa! Det er mange ulike oppgaver på drikkestasjonene, men i bunn og grunn handler det om å rigge klar drikkestasjonene og å dele ut mat og drikke til løperne ute i løypa mens du heier dem videre. Her har du muligheten til å få med deg løpet på nærmeste hold! Oppgavene skjer i løypa under selve arrangementet.

 

Sikkerhet

Sikkerhet er viktig for oss, og vi søker deg som kan jobbe med vakthold og vil jobbe forebyggende for å unngå uønskede hendelser. Base kan være både på Rådhusplassen og ute i løypa i dagene før og under arrangementet.

 

Transport

Innen transport har vi bruk for flere sjåfører og sjåførhjelpere. Oppgavene vil i hovedsak bestå av å frakte materiell til og fra både arena på rådhusplassen og områder ute i løypen. Vi stiller med biler og lastebiler, men vi trenger sjåfører! Har du førerkort for lastebil eller truck så vil vi gjerne ha deg med, men vi trenger også sjåfører med vanlig førerkort. Her er det mange oppgaver i forkant, under og etter arrangementet.

 

Er dette noe for deg eller noen du kjenner? Registrer deg her! Allerede registrert? Logg inn i frivillighetsportalen her!

_DSC0449

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere