Frivillig

Frivillig

Er du positiv, engasjert og liker å møte nye mennesker?

Da er du personen vi ser etter!

Vi søker deg som er villig til å gjøre en innsats og vil være med på å bidra til at BMW Oslo Maraton blir en suksess! Vi ønsker velkommen til de som har vært med på BMW Oslo Maraton før, de som har erfaring fra andre arrangementer og ferske hjelpere som ønsker å bidra under gjennomføringen av Norges største løpsarrangement! Barn under 15 år kan være med som frivillige, i følge med voksne.

Meld deg som frivillig her!

Hvorfor være frivillig?

  • Du får et godt innblikk i hvordan et stort arrangement gjennomføres.
  • Du får et nytt og spennende nettverk.
  • Det er gull på CV’en (samtlige i BMW Oslo Maraton har fått jobb på grunn av frivillig innsats)
  • Du blir del av et fellesskap der alle jobber sammen mot et felles mål – en erfaring og en stemning som må oppleves!
  • Du får treningsgenser og sekk fra Craft
  • Du får tilbud om attest etter gjennomført arbeid.
  • Vi vil ta vare på deg, sørge for at du har en god opplevelse, og det blir servert mat og drikke underveis.

 

Under finner du mer informasjon om de ulike oppgavene vi trenger hjelp til under arrangementet. Vi trenger hjelp til oppgaver både dagene i forkant, under selve arrangementet og dagen etter. Det er begrenset med plasser på noen av oppgavene, så her er det førstemann til mølla, om du vil sikre deg en spesifikk oppgave.

 

Kunne du tenke deg et større ansvar, bidra med oppgaver innenfor presse/media eller å ta på deg oppgaven som seksjonsleder for noen av områdene må du gjerne ta direkte kontakt med oss på frivillig@skvidar.no.

Oppgaver som frivillig

Her finner du noen enkle beskrivelser av hvilke oppgaver du kan velge å hjelpe til med under BMW Oslo Maraton.

 

Frivilligservice

Denne oppgaven går ut på å passe på de frivillige, og se til at riktig person kommer seg til riktig sted og får riktig oppgave. Du skal også passe på at de frivillige har det bra under arrangementet, at de får mat og drikke og det de trenger for å gjennomføre oppgavene sine. Du har hovedbase på Rådhusplassen, og her kan du melde deg på oppgaver både dagene i forkant og under selve arrangementet.

 

Publikumsvakt

Disse vaktene skal hjelpe til med å dirigere publikum og deltakere på Rådhusplassen. En hyggelig jobb der man møter mye nye mennesker.

 

Puljevakt

Puljevaktene skal sørge for at løperne holder plassene sine i de oppdelte startpuljene.

 

Sjåfører og logistikk

Vi har bruk for flere sjåfører og sjåførhjelpere. Oppgavene vil i hovedsak bestå av å frakte materiell til og fra både arena på rådhusplassen og områder ute i løypen. Vi stiller med biler og lastebiler, men vi trenger sjåfører! Har du førerkort for lastebil eller truck så vil vi gjerne ha deg med, men vi trenger også sjåfører med vanlig førerkort. Her er det mange oppgaver i forkant, under og etter arrangementet.

 

Løypevakt

Vi har en lang løype, og langs den trenger vi smilende og hjelpende personer som stiller opp for løperne og gir dem en god løpsopplevelse. Samtidig er du arrangementets ansikt ut mot publikum, og skal sørge for at også de får en god opplevelse i Oslo denne dagen. Oppgaven innebærer vakthold i løypa hvor du blant annet hjelper til med å dirigere både løpere, publikum og trafikk. Her får du være med der det skjer, så samtidig kan du jo være heiagjeng og heie frem løperne! Oppgavene skjer ute i løypen og under selve arrangementet.

 

Drikkestasjon

Uten mat og drikke.. kommer ikke deltakerne så langt. Her vil du bistå på en drikkestasjon og dele ut drikke til de som løper, holde det rent rundt stasjonen og klargjøre drikke for de neste løperne som kommer. Dette passer for deg som liker et høyt tempo.

 

Opp- og nedrigg

Det er mye som skal klargjøres før et stort arrangement og her trenger vi hjelp til ulike oppgaver. Denne oppgaven passer for deg som vil ta i et tak og rigge gjerder rundt i løypa og på Rådhusplassen.

 

Barnas Maraton

Barna er også en viktig del av BMW Oslo Maraton! Derfor arrangerer vi en egen aktivitetsdag for barna under arrangementet. Her får de muligheten til å løpe ett eget maraton på Kontraskjæret, og være med på flere morsomme idrettsaktiviteter! Denne jobben er for deg som vil være med på å skape idrettsglede for de yngste. Her finnes det flere forskjellige oppgaver, blant annet startnummerutdeling, assistere i start- og målområdet, assistere på aktivitetene, passe på at barna har det bra og mye mer!

 

Reservekorps

Du er back-up og en «alt-mulig-hjelper» som stepper inn der det er behov for ekstra bistand, eller om det dukker opp uventet behov for hjelp. Dette kan være hva som helst, så du må være forberedt på det meste, og det krever et raskt hode og en positiv holdning! Du har hovedbase på Rådhusplassen og det vil i utgangspunktet kun være oppgaver under selve arrangementet lørdag.

Sekretariat og løpeservice

Denne oppgaven går ut på å bistå løpere med den hjelpen de trenger når det gjelder startnummer, etteranmelding eller andre spørsmål de har før start. Dette er noe for deg som liker å møte mennesker og å jobbe effektivt, og møter løperne med positiv og god serviceånd! Oppgaven krever også grunnleggende forståelse for bruk av PC og internett. Du har base på Rådhusplassen, og sekretariatet åpner torsdag og stenger lørdag.

 

Startnummer- og T-skjorteutdeling

Du er vårt ansikt ut mot løperne og den første de møter på Rådhusplassen. Denne oppgaven er for deg som liker å møte mennesker, jobber effektivt og liker når det er tempo. Oppgaven krever også en svært positiv og hjelpsom holdning, og vi ønsker at du møter alle løpere med et stort smil og god serviceånd! Du har base på Rådhusplassen, og oppgavene går dagene i forkant og under selve arrangementet. Utdeling av startnummer og T-skjorter starter torsdag og avslutter lørdag.

 

Bedriftsservice i Spikersuppa

Her trenger vi deg som har lyst til å gi god service og være kontaktperson for bedriftene som har egne telt i teltbyen vår i Spikersuppa.

 

Seremoni

Her trenger vi frivillige til å hjelpe til med logistikk rundt premieutdeling og resultatservice ved hovedscenen på Rådhusplassen.

 

Vakthold Expo

Vi trenger publikumsvakter inne i Expo, i tillegg til utenfor inngangen og utgangen (det store teltet på Rådhusplassen). Her har vi vakter fra torsdag til lørdag.

 

Informasjonsgruppe

I denne gruppen blir din jobb å sette deg inn i informasjon på forhånd. Du skal sirkulere rundt på Rådhusplassen og være tilgjengelig for publikum og deltakere. Du skal kunne svare på relevante spørsmål og det viktigste er å være blid, hyggelig og serviceinnstilt.

 

Menygata

Ta i mot løperne etter de har kommet i mål. Her er du med å hjelpe til å målområdet som vi har kalt menygata. Du er med å dele ut vann, boller og bananer til alle som har kommet i mål.

 

Les betingelsene for å være frivillig på Oslo Maraton

 

_L6Y5258_EF

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere