ENTER Fritid løp BMW Oslo Maraton!

Skrevet av: Jan D. Wahl

17.september var løpere fra ENTER Fritid med på Oslo Maraton. Og Jan Wahl har laget en liten løpsrapport fra opplevelsene rundt forberedelser og gjennomføring.

Vi er en gjeng kvinner og menn som er tilknyttet ENTER Fritid Kirkens Bymisjon Kristiansand som løper regelmessig, fra tidlig vår til sneen kommer. Tirsdager trener vi som oftest intervall og torsdager deltar vi i Terrengkarusellen, i løpet av sesongen deltar vi ved ulike løpe-arrangementer i Kristiansand og omegn, bl.a. slike som stadion mila og sommerløpet.

Jeg har bedrevet trening i mange år, det var først i 2015 at jeg begynte regelmessig med løping, og deltok på mitt første terrengkarusell-løp.

Det var først ved siste runde av terrengkarusellen at jeg syntes det begynte å bli morsomt å løpe, dette som et resultat av god motivasjon fra mine treningskamerater i ENTER Fritid samt en god porsjon utholdenhet fra min side.

Vi startet opp på ny med løpetreningen i våres, målsetninger ble satt, bl.a. Terrengkarusellen, Stadion mila: 10 000 m, 25 runder rundt en fotballbane og Sommer løpet  i Kristiansand, der jeg deltok på halvmaraton.

Dette er arrangementer jeg hadde lest om i avisen, og hørt talt om, men hadde sett på min deltagelse som særdeles urealistisk.

Vil gjerne komme med noen superlativer til mine kolleger i ENTER Fritid.

Disse inspirerer, dytter frem, heier og roser meg slik at en både opplever trivsel med hva en har oppnådd , samt at nye målsetninger er innen rekkevidde. Jeg våger å sette meg mål som nærmet var utenkelig kort tid tilbake.

Oslo Maraton ble foreslått av noen av gruppens medlemmer; OSLO MARATON!?, noe magisk i navnet, dette er arrangement for voksne jenter og gutter, skulle nå vi, jeg, dit!?

Ønsket vårt ble møtt med velvilje fra Kirkens Bymisjon og ENTER Fritid, vi meldte oss på, to jenter og fire gutter i sin beste alder, «Oslo Maraton, hear we come»!

Tre tegnet seg på fullmaraton og tre på halvmaraton, grundige forberedelser til begivenheten ble tatt, mange tips og råd fra veteraner i løpemiljøet i Kristiansand ble vi overøst med. «Husk å drikk masse vann og få i dere rikelig med næring», «ikke løp for mye på asfalt før løpet»,  «tren mye på asfalt», osv osv, masse velmenende og gode råd å  ta meg seg på veien.

Vi reiste fra Kristiansand fredag 16 september, skulle løpe hel og full maraton lørdag 17 for retur om kvelden.

Jentene, som hadde reist før oss, hadde hentet hver vår pose med startnummer, trøye og informasjonsmateriell.

Spenningen var til å ta og føle på i disse morgen timene før løpet; Magnus i gruppen, delte med kyndig hånd  ut sportsbar og andre næringsstoffer til å benytte under løpet.

Det var 17 mai stemning i Oslo; solen skinte, passe varmt, et folkehav rundt Rådhusplassen. Energisk stemning  i form av sporty mennesker i treningstøy, musikk, høylytte speakere. Ung, gammel, stor, liten, lys, mørk, ulike tunge mål, det var et mangfold av mennesker som vrimlet rundt startområdet med det til felles at de hadde satt seg som  mål om å løpe Oslo Maraton.

Startskuddet går, pulsen er rolig, «du skal gjennomføre sier jeg til meg selv», masse folk både foran og bak meg. Opplever å bli dratt fremover under løpet, blir inspirert av disse foran meg, løper forbi mange, dette går lekende lett sier jeg til meg selv, nå vil jeg bare holde flyten ut resten av løpet og prøve å øke litt noen km før mål. Jeg kom til mål rett under to timer, tiden var av sekunder betydning, jeg ville oppnå en god løpsfølelse og samtidig fullføre min andre halvmaraton. Målsetning oppnådd!

Hyggelig gjensyn med mine løpevenner, alle hadde gjennomført det de hadde bestemt seg for.

Vi var ikke før satt oss på bussen på vei ned til Kristiansand  før at vi samstemmig ble enige om at vi ønsket å gjenta denne minneverdige begivenheten, Oslo Maraton –  selve Manndomsprøven, også til neste år. Det hører også med til historien at til neste år satser jeg på en fullmaraton, 4,2 mil, 42 km!

Jeg vil ønske å sende en takk til arrangørene av Oslo Maraton, alle deltagerne som motiverer og inspirerer, og til løpegruppen og til alle i ENTER Fritid som gjør det mulig for meg å kunne delta i denne festen av et arrangement!

Sees til neste år!

Mvh

Jan D Wahl

Artikkel er hentet fra Kirkens Bymisjon her.

logo_a_rgb

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious