En av de «usynlige» heltene langs løypa!

De frivillige, Svein Borge 71 år

Hvor er du født, og hvor kommer du fra?

Jeg er født i Oslo, bor nå på Høyenhall i Oslo.

Hvorfor frivillig?

Årsaken til at jeg ble involvert i Oslo Maraton var at jeg hadde en datter som var aktiv i Vidar. Det var helt naturlig å prøve å hjelpe til der hvor barna var aktive.

Hvor mange år har du arbeidet som frivillig?

Jeg har arbeidet som frivillig rundt 30 år. Jeg begynte på midten av 80 tallet. De første årene var det mest arbeid på matstasjoner og som løypevakt. Ofte var det rigging av matstasjoner, så løpe ½ maraton og så bidra til å servere maratonløpere og rigge ned.

Har du en god historie fra noe du har opplevd under løpene?

Når det gjelder historier så er det nok de områdene vi har hatt stor utfordringer, men som vi likevel her klart å dra i land, som jeg husker best.

Som f.eks. det året jeg kom på rådhusplassen for å organisere rigging, og vi manglet flere hundre gjerder. Ved hjelp av initiativrike folk klarte vi å skaffe gjerdene i løpet av natten før løpet. Alt så lyst ut inntil jeg oppdaget at de som skulle hjelpe meg å rigge på morgenen, var sendt til et annet område. Men vi klarte akkurat å få det klart til første starten gikk. Det ordner seg som regel for snille gutter.


I fjor fikk jeg også en klar påminning om hvor viktig det er at vi frivillige går i gjennom et førstehjelpskurs før løpet. Jeg fikk en med hjertestans rett i fanget. Nå rakk jeg ikke å sette i gang med hjerte/lungebehandling for det kom en lege sprettene over gjerdet og overtok, slik at min oppgave ble å ringe 113 og sperre av skadestedet. Men det var godt å vite at jeg hadde den nødvendige kunnskap dersom jeg ikke hadde fått umiddelbar hjelp.

Hva er det beste ved å jobbe som frivillig for Oslo Maraton?

Gleden ved å stort sett bare jobbe med motiverte, positive mennesker.

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious