Ebrahim Abdulaziz vant NM og BMW Oslo Maraton

Ebrahim Abdulaziz vant NM og BMW Oslo Maraton

Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim og Trondheim gikk til topps på maratondistansen under dagens Oslo Maraton i hovedstaden. Han ble samtidig norsk mester i maraton på tiden 2:19:27.

Strindheimløperen var favoritt – og hadde stor kontroll på gullet i andre halvdel av de drøye 42 kilometerne. Maraton-distansen er også norsk mesterskap i 2018.

-Det var en tung løype med mye bakker. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen og NM-gullet, sier Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim.

På andre plass med NM-sølv kom Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL. Han fikk tiden 2:24:03. Brkineh fra Etiopia og Sandnes har også andreplass fra Oslo Maraton fra tidligere.

På bronseplass i NM kom Torstein Bjerland med tiden 2:30:58.

Løyperekorden på maraton for menn i Oslo Maraton innehas av japaneren Yuki Kawauchi som vant i fjor (2017) på tiden 2:15:57.

Og det var og er flotte forhold under årets utgave av Oslo Maraton. NRK-kommentator og medlem av arrangørklubben SK Vidar Jack Waitz koser seg i sola i hovedstaden.

-Det er flotte forhold under årets utgave av Oslo Maraton. Løypeforholdene er perfekte. Litt varmt, men flotte løpeforhold for de aller fleste, sier Jack Waitz, som også er en av grunnleggerne av løpefesten i hovedstaden.

Totalt deltar snaue 19 000 løpere under Oslo Maraton i dag. Det deltar løpere fra totalt 62 land. Eldste løper er 83 år. Det er flere løpere på selve maraton-distansen i år enn i fjor.

Audun Bakke fra Vålerenga paraishockey var raskeste mann på 11 km rullestol under Oslo Maraton med tiden 30:26. Raskeste kvinne i rullestol var Lena Schrøder fra Norges Paraishockeyklubb med tiden 30:47.

Daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton er svært fornøyd med maraton-dagen i Oslos gater.

-Vi har strålende forhold og ikke minst trygge forhold for deltakerne. Og med nesten 19 000 deltakere tilstede, så har vi god grunn til å være fornøyde. Vi ser også at vi har flere deltakere på halvmaraton enn tidligere. Dessuten er snittalderen på løperne lavere enn de siste årene, sier daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

-Også har vi 1 100 frivillige som gjør en flott innsats før, under og etter Oslo Maraton. Takket være dem klarer vi å arrangere denne løpefesten, sier May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

Se resultater på https://oslomaraton.no/

 

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious