Deltagerinformasjon
 • Hjem
 • Deltagerinformasjon

Deltagerinformasjon

Praktisk informasjon er med forbehold om mulige endringer. Løypekart finner dere nederst på denne siden. 

 • Henting av startnummer

  Startkort sendes ut til din registrerte e-postadresse 10. september og en SMS blir utsendt 12. september. Melder du deg på etter denne datoen vil du få tilsendt startkort direkte etter påmelding.

  Startnummeret hentes i Expo på Rådhusplassen.

  Åpningstider:

  Torsdag 13:00-20:00

  Fredag 09:00-20:00

  Lørdag 07:00 – 18.00

   

  Vi anbefaler alle i Oslo og omegn å hente startnummeret sitt torsdag eller fredag.
  Skal du hente startnummer på lørdagen, anbefaler vi deg å være ute i god tid da det kan være mye kø denne dagen.

  Når du skal hente ditt startnummer må du fremvise:

  • Startkort, som du får tilsendt på e-post og SMS i forkant.
  • Gyldig legitimasjon

  Det er også mulig å hente ut startnummer for andre. Startkort og kopi av legitimasjon må da vises frem.

  Dersom du har spørsmål angående din deltagelse kan du ta kontakt med løperservice. Det finner du ved startnummerutdelingen.
 • Navn på startnummer

  For å få ditt navn på startnummeret må du ha meldt deg på innen 26. august. Ved endring av distanse etter 26. august vil du ikke få ditt navn på startnummeret.

 • Årets t-skjorte

  De som har bestilt t-skjorte ved påmelding henter denne sammen med startnummer og deltakerpose i Expo. T-skjorte kan bestilles på din påmeldingside om du ikke allerede har gjort dette ved påmelding.

 • Etterpåmelding

  Ved sekretariatet/løperservice i Expo-teltet på Rådhusplassen kan deltakere etteranmeldes og endre distanse, forutsett at distansen ikke er fulltegnet. Se åpningstider på Expo under fanen Expo lenger ned.

 • Endring av distanse og kjøp/salg på nett

  Om deltaker vil endre distanse, ta kontakt med oss på [email protected]. Skriv ønsket distanse sammen med estimert sluttid.

  Deltakere som ønsker å selge sin billett kan gjøre det ved å logge seg inn her. Velg alternativet «Overfør påmelding». Man vil da motta en rabattkode som brukes som betaling ved ny påmelding. Koden vil fungere til ny påmelding, og det vil trekkes fra et navnendringsgebyr på 100 kroner som må betales ved ny påmelding. Merk at koden kun vil fungere på samme distanse som selger var påmeldt.

 • Expo

  BMW Oslo Maraton Expo er plassert ved start- og målområdet på Rådhusplassen, og er et stort telt med utstillere og produkter fra ulike bedrifter og organisasjoner innen sport og helse, samt Oslo Maraton sine samarbeidspartnere. Her henter man også sitt startnummer, deltakerpose og t-skjorte (om bestilt).

  Se her for mer informasjon om vår Expo for utstillere og publikum.

  Åpningstider Expo:

  Torsdag 13:00-20:00
  Fredag 09:00-20:00
  Lørdag 07:00 – 18:00
 • Startliste

  Klikk her for å se årets startlister. Her kan du søke opp alle årets deltakere.

 • Start- og puljetider

  De forskjellige puljene vil bestemmes av deltakerens estimerte sluttid. Deltakere kan selv gå inn å endre estimert sluttid på sin påmeldingside, helt frem til påmelding stenger.

  Starttider lørdag 15. september:

  • Racing Rullestol: 09.00
  • Maraton (+NM Maraton, Oslotrippelen og Funkis Maraton): 09.25
  • Barnas Maraton: 12.00
  • Halvmaraton + Funkis Halvmaraton: 13.30
  • 10 km plogging: 14.20
  • «10 for Grete»: 16.15

  Puljer

  Maraton: 

  Pulje 1: 09:25

  Pulje 2: 09:30

  Pulje 3: 09:35

  Halvmaraton:

  Pulje 1: 1330

  Pulje 2: 13:35

  Pulje 3: 13:40

  Pulje 4: 13.45

  Pulje 5: 13:50

  Heat 6: 13:55

  Pulje 7: 14:00

  Plogging 10km:

  Pulje 1: 14.20

  10 for Grete

  Pulje 1: 16:15
  Pulje 2: 16:20
  Pulje 3: 16:25
  Pulje 4: 16:30
  Pulje 5: 16:35

 • Bagasjeoppbevaring

  Dersom du ønsker å legge fra deg noe bagasje under løpet vil dette være mulig nær startområdet, nærmere bestemt i borggården til Rådhuset, på Fridtjof Nansens plass.

  Av sikkerhetsmessige årsaker er det kun årets deltakerpose som er mulig å levere inn i bagasjeoppbevaringen. Det vil ikke være mulig å sette fra seg kofferter, bager eller lignende. For denne typen bagasje kan vi anbefale bagasjeoppbevaringen på Oslo Sentralstasjon eller lignende alternativer.

  Dette gjør du:

  1. Hent startnummer og deltakerposen på Expo.
  2. I konvolutten med startnummer finner du en merkelapp med ditt startnummer. Denne lappen fester du på deltakerposen.
  3. Ved bagasjeoppbevaringen følger du skiltene til din distanse og ditt startnummerintervall, hvor du legger din pose.
  4. Når du skal hente posen din må du fremvise startnummeret ditt. Posen din skal du finne der du la den.

  Bagasjeoppbevaringen er utendørs og skjer på eget ansvar, og vi anbefaler at verdisaker ikke legges igjen i bagasjeoppbevaringen. Ettersom det er utendørs, anbefaler vi at du tar med en plastpose å putte i deltakerposen, dersom du er redd for at noe skal bli vått. Det vil være funksjonærer og vakter tilstede, men BMW Oslo Maraton tar ikke ansvar for tyveri eller skader på dine eiendeler. Vi gjør oppmerksom på at alt som blir gjenglemt i bagasjeoppbevaringen, og som ikke etterlyses, vil doneres til veldedige formål.

  Åpningstider 15. september: 08:30-18:30

  Vi anbefaler alle å være ute i god tid da det kan være kø.

 • Drikkestasjoner

  Det vil bli plassert flere drikkestasjoner i løypen. Her vil det bli delt ut sportsdrikk fra Maxim, Red Bull (50/50 Red Bull og vann), Cola og vann. Ali kaffe vil ha en egen stasjon på Filipstadkaia hvor det sereveres Cola og kaffe. Det vil også bli servert bananer på drikkestasjonene. Ved målområdet vil det bli delt ut både mat og drikke.  Det er maks fem kilometer mellom hver drikkestasjon.

  Antall drikkestasjoner Maraton: 11

  Antall drikkestasjoner Halvmaraton: 5

  Antall drikkestasjoner «10 for Grete»: 3

  Antall drikkestasjoner  «10 km Plogging»: 3

  Antall drikkestasjoner Racing Rullestol: 2

 • Toaletter

  Toaletter vil bli plassert ved alle drikkestasjoner rundt i løypen.  Det vil også være toaletter disponibelt i oppstillingsområdet i Rosenkrantzgtaten og ved trikkeholdeplassen i Rådhusgaten.

 • Transport

  Framkomst til Rådhusplassen med kollektivtransport lørdag 15. september Se mer informasjon på Ruter. 

  Transport1Fra Nationaltheatret
  Det går buss, t-bane, tog og trikk til Nationaltheatret.
  Fra plassen foran Nationaltheatret, gå nedover Olav Vs gate. I enden ligger Rådhusplassen med Expo-teltet og startområdet.

  Fra Oslo S

  Det går buss, t-bane, tog og trikk til Oslo S og til Stortinget. Raskeste vei ut fra Oslo S er å følge Karl Johans Gate. Ta til venstre ved Stortinget inn på Rosenkrantz’ gate. Følg gaten til enden og du ser Rådhusplassen med Expo-teltet og startområdet.

  transport2

 • Sikkerhet

  Oslo Maraton har et tett og godt samarbeid med alle nødetatene i Oslo for at sikkerheten for deltakere og publikum skal ivaretas på beste måte, samt bidra til at det daglige arbeidet til nødetatene kan gjennomføres under arrangementet. Norsk Folkehjelp og Volvat Medisinske senter er også til stede under arrangementet for å styrke kapasiteten på helserelatert arbeid. Skulle det oppstå situasjoner som medfører behov for akutt hjelp ber vi løpere og publikum benytte nødnummer 113.

  Volvat Medisinske Senter og Norsk Folkehjelp kommer til å være tilgjengelig med helsepersonell i hovedteltet ved målområdet og Norsk Folkehjelp vil sirkulere rundt på området.

  Volvats leger, sykepleiere og fysioterapeuter har bred erfaring innenfor akutt skadebehandling. Alle med idrettsmedisinsk kompetanse.

  Etter forespørsel fra politiet, er det ikke tillatt å løpe med hodetelefoner. Dette av sikkerhetsmessige årsaker. Av samme grunn er det heller ikke lov til å løpe med barnevogn og/eller hund.

 • Premieutdeling

  Alle deltakere som gjennomfører BMW Oslo Maraton vil motta medalje etter målgang.

  Det vil bli delt ut premier til alle klassevinnere, topp 3 kvinner og menn per distanse, og egen premieutdeling for NM. Premieutdeling for de tre beste på hver distanse vil avholdes på scenen, klassevinnere vil få utdelt premier i premieteltet bak scenen.

  Marathon Photos er vår offisielle leverandør av bilder og diplomer under arrangementet. Smil til fotografen når du nærmer deg målstreken og kjøp et minne for livet på deres nettside etter løpet. Du kan registrere deg her og få beskjed når bildene er klare. 

 • Oslotrippelen

  Trippelteltet
  15. september vil alle deltakere av Oslotrippelen oppholde seg i et eget telt plassert ved start-/målgang. Her vil alt være tilrettelagt for hver enkelte løper, slik at de kan fokusere på løpet, mens BMW Oslo Maraton håndterer det praktiske.

  Makstider
  Oslotrippelen krever at du rekker neste distanse. Makstidene for hver distanse er følgende:

  • Maraton: 4t og 20 min
  • Halvmaraton: 2t og 10 min
  • «10 for Grete»: 1t og 45 min

  Oslotrippelen følger de oppsatte tidene til hver distanse, hvor deltakerne selv kan velge hvilke av puljene de vil starte i.

  Startnummer
  Dere vil få utdelt tre startnummer, en til hver distanse. Det kan være lurt å feste denne til t-skjorten på forhånd, slik at dere sparer tid mellom distansene. Startnummer kan hentes i trippelteltet 15. september. Henter du ut startnummer før dette hentes det i Expo-teltet.

  Resultater
  Hver deltaker vil få resultat på hver distanse, samt totaltid for Oslotrippelen.

  Bagasje og oppbevaring
  Det vil være oppbevaringsmuligheter i Trippelteltet. Deltakeren oppfordres til å merke bagasjen godt med startnummeret. Legg ikke igjen verdisaker.

  BMW Oslo Maraton gjør oppmerksom på at alt av tøy og utstyr som ikke blir hentet etter avtale blir gitt bort til Fattighuset.

  Mat og drikkestasjoner
  Det vil være fri tilgang til mat og drikke i Trippelteltet.

  På Maraton, halvmaraton og «10 for Grete» vil det være mat- og drikkestasjoner plassert rundt i løypen (ca hver 5 kilometer).

 • Bedrifter

  Påmelding
  Bedrifter kan melde seg på samlet ved å opprette lag på vår påmeldingsside. Ved samlet faktura vil bedriften motta rabatt ved påmelding av over 10 personer.

  Telt på Kontraskjæret
  For bedrifter vil det være mulighet for eget bedriftstelt på kontraskjæret. Bedriften velger selv om de ønsker telt med eller uten mat. Mer informasjon finner du her.

  Det vil være vakt på Kontraskjæret, men gjør oppmerksom på at bedriften ikke bør legge igjen verdisaker i teltene.

  Teltene er tilgjengelig for bedriften fra kl. 07.00 -20.00 den 15. september.

  Spørsmål vedrørende bedrifter rettes til: [email protected]

 • Følg løpere LIVE

  Nå kan publikum følge deg som løper LIVE! Last ned UltimateLIVE app’en og følg med på de løperne du selv ønsker! Her kan du se hvor løperne befinner seg i løypa.

 • Løypekart for 2018, med forbehold om endringer
 • Barnas Maraton

  For informasjon om Barnas Maraton, klikk HER.

 • Fotografering

  Marathon Photos er vår offisielle leverandør av bilder under arrangementet på lørdag. Smil til fotografen når du nærmer deg målstreken og kjøp et minne for livet på deres nettside etter løpet. Ultimate Sports Service tar også bilder på enkelte av sine tidtakingstasjoner, som vil komme opp med resultatene dine.

  Nyhet! I år kan du bestille din egen stemningsfilm fra joyvs. De vil filme på flere tidtakingsstasjoner i løypa. Forhåndsregistrer deg nå for å få tilsendt filmen innen 24 timer etter løpet. Du betaler først når filmen er klar. Forhåndsregistrer deg her: https://www.joyvs.com/oslomaraton. Dette tilbudet gjelder for de som er påmeldt i 10km, Halvmaraton, Maraton og 73 km med tidtakning.

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere