Debutant på halvmaraton med sterk historie!

Debutanten: Lene Forthun, 26 år 

Hvor er du født og hvor bor du?

Eg er opprinnelig fra ei lita bygd innerst i Sognefjorden som heiter Årdal, men har flytta meg bittelitt lenger ut i fjorden, og bur no i Sogndal

Hva er grunnen til at du nå løper Oslo Maraton for første gang?

For halvannet år siden satt eg 7 timers kjøring unna alt som het venner og familie på avrusning. Som en del av oppfølgingen min fikk eg tilbud om trening med rus/psykiatritjenesten i kommunen. Slik startet i vinter «prosjekt halvmaraton» for meg! Det har gitt meg ubeskrivelig mye både psykisk, som støtte til å holde seg rusfri, bedre søvn, og eg kunne fortsatt i timesvis om alle fordelene. Nå sitter eg med magen full av sommerfugler og teller ned dagene til det eg har både gruet meg og sett fram til det siste halve året, halvmaraton under Oslo Maraton 2015! Nå er det den lille stemmen bakerst i hodet mitt som sier at eg endelig kan få bevise for de rundt meg at eg duger til noe, som er den ekstra drivkraften fram mot innspurten.

Hva er du mest spent på angående løpet?

Akkurat no er det om eg klarer å la vær å bli sjuk, sidan eg for tida har eit sjukt barn heime….Ellers er det folkemengden da, som kan bli litt interessant… Eg har aldri vore med på noko lignande , så eg er spent på heile opplevelsen!

Hva er det morsomste med å løpe?

Frihetsfølelsen du får når du endelig klarer å løpe en del km i strekk, du føler deg nesten uovervinnelig! Når du finner flyten etter de første par tre kilometrene, og berre kan løpe på autopilot og la tankene fly, deilig! Ikke en bekymring i verden!

Har du satt deg noen mål mot Oslo Maraton?

Helt i starten var det bare å egentlig komme gjennom. Så satte me oss tidlig eit mål på 3 timer, siden eg såg Truls Svendsen klarte det på ca. den tiden, hehe. Eg skulle matche det! No håååper eg at me klarer å komme gjennom på 2 timer. Den kan kanskje holde hardt, men det skal være mulig hvis ting går som planlagt! Det hadde hvertfall vært heilt rått!

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious