Camillas og Magnus’ tips for å bekjempe dørstokkmila

Av Magnus Thorud

Det er nå gått en måned siden Camilla bestemte seg for å løpe sitt første maraton. Innledningsvis har det handlet om å komme inn i de gode treningsrutine og finne glede i løpingen. Dette har Camilla så langt klart fint, selv om hun tidvis også har kjent på en travel hverdag hvor dørstokkmila har virket lang. Enkelte av løpeøktene i programmet hennes har derfor blitt vanskelig å gjennomføre, men Camilla har allikevel vært flink til å finne alternativer som sykling og skigåing for å opprettholde kontinuitet i aktivitetsnivået sitt.

Fremover er det essensielt at Camilla fortsetter med de gode vanene og at hun på sikt kommer ordentlig i gang med å bygge basis til det som etterhvert skal bli en kommende maratonform. Så hvordan går det egentlig med Camilla? Har det vært lett og opprettholdt kontinuitet og fokus eller har hun latt løpeskoene ligge til fordel for Kvikk Lunsj og påskemarsipan? Hun forteller:

«Løpeskoene har ligget til lading hele påsken! De har riktignok vært byttet ut med skistøvler, og de har fått kjørt seg. Med strålende sol, fantastiske skiløyper og tur til fjells var valget enkelt. Og jeg ville løyet hvis jeg ikke hadde innrømmet at det har blitt både øl og pølser rundt bålpannen og en god dose påskegodteri. Vinninga har definitivt gått opp i spinninga. Men nå er det slutt. Det er tilbake til stusselige middager, og vanlig treningsprogram. Jeg dro til og med hjem fra hytta en dag tidligere slik at jeg får meg en løpetur den siste fridagen. Men det å få lov til å gå deilige skiturer med puddel og venner i strålende påskesol, påskerenn på hytta og timer rundt bålpanna med iskalde føtter var verdt løpepausen. Både skoene og jeg er ladet opp, så nå skal jeg gjøre som Magnus sier.

 

Camilla og Magnus tips for å kverke dørstokkmila/komme i gang  igjen etter påske:

  1. Få på deg treningstøyet, så er halve jobben gjort.
  2. Ha en treningspartner eller to. Det er lettere å komme seg ut når dere er flere.
  3. Planlegg treningen. Bestemt deg eksempelvis for at du trener tirsdager og torsdager, slik at det blir en del av din faste rutine.
  4. Bestem deg for tidspunkt på dagen. Gjerne før eller direkte etter jobb. Etter middag er ikke å anbefale , da det er tøft å komme seg ut på kvelden etter 9 kjøttkaker med brun saus og potetstappe. Intervalltrening er heller ikke gøy når du må smake på middagen i magen for andre gang.
  5. Tenk 10 minutter av gangen. Klarer du minimum ti minutter klarer du garantert ti til osv.
  6. Varier treningen. Slik unngår du at den blir monoton og kjedelig. Det er lov å bytte ut en løpetur til fordel for noe annet.
  7. Få deg nytt treningsutstyr. Kjøp deg nye joggesko, en jakke, pulsklokke, kompresjonsstrømper etc. Som gjør det lettere å komme ut over dørstokken for å teste det nye utstyret.
  8. Bruk en treningsapp. Det finnes flere treningsapper, både i kombinasjon med pulsklokken din og egne separate som gir deg spennende data om treningen. For hvor mange skritt var det egentlig du brukte på den mila?
  9. Ha en fast løype. Det er fordel å ha en fast løype å løpe de dagene du kjenner deg lite motivert og kreativ. Snør på deg skoene, la bena gå og bare løp den faste 5 kilometeren din.
  10. Husk at du aldri angrer på en løpetur. Nei…finnes det egentlig en løper som har gjort det? Men, se deg for i trafikken og vær snill og grei med dem du møter på din vei!

God tur! Hilsen Camilla og BMW OsloMaraton ambassadør Magnus Thorud

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious