BMW Oslo Maraton lanserer «rulleskirenn»

Rulleski er en sterkt voksende helårsidrett og snart kanskje nordmenns nye nasjonalidrett? Over 300 000 par med rulleski ligger rundt i boder, kjellere og på noen soverom i Norge. Disse vil Oslo Maraton se rullende i hovedstadens gater fremover, og tar på sikt å bli Norges største rulleskirenn.

-Årets arrangement vil bli et pilotprosjekt med opp mot 100 inviterte rulleskiløpere fra 10 ulike klubber. For oss er det viktig å ha fokus på sikkerhet, slik at vi kan skape en god opplevelse og åpne opp for at flere deltar de neste årene, sier Daglig Leder i Oslo Maraton, Karen Kvalevåg.

Det er rulleskientusiastene Sondre Matre Fossum og Lars Andersson som har vært primusmotorer for dette prosjektet. I samarbeid med Oslo Maraton ønsker de på sikt å skape et rullskiarrangement tilpasset alle.

-Vi mener det har manglet et godt tilbud for de som ønsker å gå på rulleski i hovedstaden. BMW Oslo Maraton er en folkefest med tusenvis av løpere. Det var derfor naturlig for oss å få rulleski inn i dette arrangementet, sier Fossum.

16. september er dagen hvor rulleskiene blir sendt ut i hovedstadens gater for aller første gang i Oslo Maratons historie. Løypen er 10 km lang og byr på flere spennende utfordringer for deltagerne.

-I år består enkelte partier av mindre god asfalt, så dette blir rulleskisportens svar på Paris Robaix, sier Fossum.

Fossum forklarer videre at rulleski er en fantastisk treningsform som er skånsom for kroppen. Alle de som ikke kan løpe grunnet skader, bør prøve rulleski. Oslo kommune vil fremover tilrettelegge for gode sykkelstier egnet for rulleski. Du kan derfor ta på deg skiene utenfor døra og gå mot flotte områder som Maridalen, Sørkedalen eller Fornebu. Og for alle de som er redd for å ikke kunne bremse, rulleski med brems fungerer fantastisk!

Årets BMW Oslo Maraton går av stabelen 16. september, og har hittil 15 000 påmeldte fordelt på distansene. Klokken 08:45 går første start, hvor 100 rulleskideltagere blir sendt ut for aller første gang.

-Vi gleder oss til å rulle videre sammen med Oslo Maraton og alle deltagerne, avslutter Fossum og Andersson entusiastisk.

Sondre Matre Fossum og Lars Andersson

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious