Bli med på Sinnataggenløpet!

Lørdag 22. juni markeres 150-årsjubileet til Gustav Vigeland (1869-1943) med en stor bursdagsfest i Vigelandsparken! Oslo Maraton og Sportsklubben Vidar er med på feiringen, ved å arrangere Sinnataggenløpet! Et barneløp på ca. 550 m i Vigelandsparken for aldersgruppen 6-13 år. Løypa er på 650 meter i Frognerparken, og det er også en klasse der barn under 6 år kan løpe med foreldrene. Alle får medalje.  Løpet er en del av  jubileumsfeiringen for Gustav Vigeland 150 år.  Hele dagen vil det være aktiviteter i parken knyttet til jubileet og Sinnataggenløpet er en del av dagens arrangement.

Les mer om jubileumsfesten her!

Foto: Oslo Maraton

Sinnataggen er Vigelandsparken sinteste skulptur. Den er også den som er mest populær blant parkens besøkende – kanskje fordi alle kan kjenne seg igjen i den. Ideen til skulpturen fikk Vigeland under et besøk i London i 1901.

-Vi ser for oss at han så en skrikende gutt på gaten under en av sine mange spaserturer. I juli 1901 tegnet han i hvert fall en skisse av en sint gutt med påskriften «En Unge». Det var først mange år senere at man begynte å kalle denne gutten Sinnataggen, sier Vigeland-museet til Oslo Maraton.

Museumsleder Jarle Strømodden gleder seg stort til Sinnataggenløpet den 22.juni.

– Vi håper på et stort oppmøte, både av små, ivrige deltakere og entusiastiske supportere!

Meld på barna dine Sinnataggenløpet her!

Oppvarming til Barnas Maraton

Daglig leder i Oslo Maraton, May Britt Dørum-Persen, er takknemlig for å bli spurt om å arrangere barneløpet for Vigelandsmuseet.

– Vi håper at mange barn kommer for å delta på Sinnataggenløpet den 22.juni. Alle barna får medalje, og det blir mye annet gøy i parken denne dagen. Vi gleder oss til å se så mange barn løpe og oppleve idrettsglede sammen, sier Dørum-Persen.

Hun håper at Sinnataggenløpet vil inspirere flere barn til mer løping, og håper å se flere av dem på Barnas Maraton den 21.september!

– Dette er jo den perfekte oppvarmingen til Barnas Maraton som er på Kontraskjæret i september.  Vi kan også anbefale SK Vidars Friidrettsskole i ukene 26, 27 og 32 på Bislett stadion, der de spreke barna kan fortsette å utøve friidrett i skoleferien.

 

 Vigelandsparken- parken for aktivitet

En undersøkelse gjort at Oslo Kommune viser at 82% av Oslos befolkning bruker parken til rekreasjon og fritid. Det være seg trening, trilleturer eller tur med hunden. Å arrangere et barneløp var derfor svært naturlig for Vigelandsmuseet, da de skulle feire 150 års jubileet til Gustav Vigeland. Parken vil derfor være full av andre aktiviteter denne dagen- fra yoga til rebusløp, frisbee og lek! Og som de selv sier:

-Bruk parken slik du pleier – og litt til. Ta med egen grillmat eller piknik-kurv, et parkspill og noe å sitte på. 

Og meld barna dine på Sinnataggenløpet! 

Program for dagen

Grilling ved Strøm-Larsen, lek og parkspill hele dagen fra kl. 12.00.

Kl. 10.00: Yoga for voksne, ved Fri Yoga / Yoga i Frognerparken. Oppmøte ved Fontenen.

Kl. 11.00: Yoga for barn, ved Fri Yoga / Yoga i Frognerparken. Oppmøte ved Fontenen.

Kl. 12.00 – 14.00 Sinnataggenløpet ved Sportsklubben Vidar / Oslo Maraton (Påmelding til Sinnataggenløpet )

Kl. 12.00 – 16.00 Juniorformidlere fra Skøyen skole inviterer til en ny og annerledes opplevelse av Vigelands skulpturer.

Kl. 12.00 – 16.00 Skulpturverksted i teltet til Vigeland-museet

Kl. 12.00 – 16.00 En gipsmakermester, en bronsestøper og en steinhugger forteller om håndverket bak Vigelandsparken. De har også med seg en skulpturkonservator til å fortelle om Gustav Vigelands kunst

Kl. 13.00 Sinnataggen vil ha ferie! Dukketeater i Annes Dukketeater, ved tennisbanene i Frognerparken.

Kl. 13.00 Oslo Bymuseum tar oss med på et spennende rebusløp: Bli med på oppdagelsesferd og let etter vanlige og uvanlige dyr både på land og i vann eller hugget i stein. Med eller uten pels, fjær eller finner! Bymuseets rebusløp byr på oppgaver og utfordringer for hele familien. Belønning til alle som fullfører!

Kl. 17.00 – 18.30 Festforstilling KORK og Radioteateret: Lyden av Vigeland

© 2021 Oslo Maraton

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious