Bli med Monica ut av komfortsonen

Av: Monica Gutuen, ambassadør for BMW Oslo Maraton.

Er det ikke bare rett og rimelig at jeg som pusher dere, også skal pushe meg selv? Det er lett for oss som er kjent i ett game, som løping, å si at du må trå til og komme deg over terskelen for å bli en god løper. Du må våge, du må stille og du må prestere. Det er så himla lett for oss. Jeg mener.. vi har jo vært der.. som nybegynnere, og vi vet jo hva vi snakker om. Men motiverer det deg? Eller blir vi bare sånne bedrevitere som er slitsomme? Jeg vet at jeg vil DITT beste. Jeg vet at jeg ØNSKER å motivere deg, men jeg vet ikke helt hvordan. Kanskje har jeg allerede klart å inspirere deg i tidligere innlegg, men kanskje er du skeptisk. Derfor tenkte jeg å prøve en ny innfallsvinkel. Det er min tur til et opphold langt utenfor komfortsonen. Et opphold du kan følge og observere. Du er kanskje ny i løping, men jeg er så fersk som du kan få meg i triatlon.

Det begynte litt tilfeldig da jeg kontaktet arrangøren av Oslo Triatlon for å høre om plass til min venn (og blogger av Treningshjerte.no). Han hadde vært for treg til å melde seg på og løpet var fullbooket. Men nå hadde altså Oslo Triatlon lagt ut ett innlegg på Instagram der de ga ut 20 rykende ferske plasser til de første som sendte en mail. Jeg kastet meg over muligheten. Først er først, så selv om jeg stod på en tredemølle når jeg så innlegget, så måtte jeg likevel sende en mail der og da. Jeg tror jeg må ha sjarmert de noe, for tross en del skrivefeil og dårlige setninger så fikk Treningshjerte plass. Og det var her det hele begynte.. Jeg ble tilbudt en egen plass av arrangøren.. (gisp!) Skulle jeg våge? Herregud.. vi snakker triatlon! Svømme, sykle og løpe.. Opp med youtube, søke triatlon. Oopps.. Alle har våtdrakter! Alle har fancy sykler med klikkpedaler og ørten gir! Alle ser skikkelig trent ut! Jeg personlig har aldri svømt med våtdrakt, ei heller syklet en strekning uten min tunge bestemor sykkel med noen få gir, løpingen er faktisk det eneste jeg har kontroll på. Høres dette kjent ut? Er det JEG som er utenfor komfortsonen nå?

Dette er NYTT. Dette er deilig ukomfortabelt. Jeg kjenner det bruser i kroppen mens jeg vurderer om dette er noe jeg tør å hive meg på. Plutselig er det jeg som er nybegynneren. Det er jeg som pushes og det er jeg som sitter med angsten over å bli sistemann inn eller å se skikkelig teit ut underveis. Men gjør det noe? Det er alltid en eller annen som kommer sist, og om det er meg.. Gjør det noe? Jeg fokuserer heller på den følelsen man sitter med om man klarer å gjennomføre. Tenk så stolt jeg vil bli. «JA! Jeg melder meg på!»

Så kom neste sjokkmail: Kunne du tenke deg å være ambassadør for oss også? Poof.. fra komfortsone til kaossone, ville de virkelig ha meg som representant? For en ære, samtidig som jeg får helt angst. Jeg er jo så fersk som du kan få meg. I går klarte jeg det kunststykket å gå på tryne over en spinning sykkel fordi jeg ikke klarte å løsne foten fort nok. Dette kommer til å bli knallbra! Skrubbsår er tøft ikke sant? Her er jeg virkelig i mitt rette element.

Men vi går for det. Det handler om innstilling, lidenskap, trua på seg sjæl og vilje. Og det har vi vel? Mitt største ønske er at DU også skal våge og gå utenfor DIN komfortsone og ta steget. Gjør det sammen med meg. Jeg gleder meg så mye til Oslo Maraton, til å løpe side om side med dere som våger. Dere som tar steget i dag og melder dere på! Kan jeg så kan du. Oslo Maraton har tre flotte distanser og det finnes en for alle.

Og trenger du en påminnelse på at vi «erfarne» også er veldig «ferske» så kan du samtidig følge med og min vei mot Oslo Triatlon. Jeg skal love deg det blir ett eventyr.

Så.. Er du klar. Skal vi ta steget ut av komfortsonen og gjøre dette til ett bemerkelsesverdig år?

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious