ASKER SKIKLUBB VANT BMW OSLO RULLESKIRENN

For første gang i historien ble det arrangert et lengre rulleskirenn i Oslos gater under BMW Oslo Maraton. Løypen var 10 kilometer lang og det var 60 løpere fordelt på 6 lag som stod klare til å gyve løs på den spektakulære løypa, deriblant noen av verdens beste juniorløpere.

Reglene var enkle; førsteplassen fikk 1 poeng, 60 plass fikk 60 poeng. Laget med færrest poeng stod igjen som vinner.

Ingen løste det strategiske løpet bedre enn Asker Skiklubb med Erland Kvise, Eirik Asdøl, Sjur Kvisle ,Ola Tandberg ,Ryan Zechel, Maks Zechel ,Anders Lervik, Emil Wiik ,Simen Løbak, Harald Amundsen, Magnus Skurdal og Ola Kvisle som trener og teamleder.

For selvom det var enkelte partier langs løypen som var som skapt for rulleski måtte deltakerne også bryne seg på trikkeskinner, steinheller og  to brosteinspartier. BMW Oslo rulleskirenn ble altså rulleskisportens svar på Paris Roubaix.

På spørsmål fra Oslo Maraton om hva Kvisle hadde som plan for at Asker skiklubb  skulle vinne løpet svarer han følgende:

Vi fant fort ut at det kom til å bli viktig med ekstra staver, så vi organiserte foreldre ut i 6 ulike stavposter. Vi var også fast bestemt på å ligge så langt fremme I feltet som mulig for å sette fart. Et lureløp var uaktuelt for oss.

Hva betyr det å vinne et slikt renn?

I team Asker syntes vi dette rennet var skikkelig kult, derfor betyr det mye for oss å vinne et slikt renn. Jeg hadde gått hardt ut på forhånd og sagt at alt annet enn seier i lagkonkurransen ville være en skuffelse. Vi hadde forberedt oss godt, og vi stilte tross alt med alle våre beste til start. Utøverne er vant med en trener som går høyt ut, for ikke alltid å levere, så at vi faktisk vant var en lettelse for undertegnede. Dette var en lagseier, og er veldig viktig for team-følelsen innad i Team Asker. Vi ser at vi kan hevde oss godt, og at vi er en sterk gruppe. At vi i tillegg vinner 30 000,- til teamet var en stor bonus. Jentene i gruppa er virkelig klare for å vise at de ikke er noe dårligere neste år.

Foto: Andrei Surin

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious