Maraton Story

Historien om maraton

Maraton er et løp som går over 42 195 meter. Navnet kommer fra soldaten Pheidippides, som ifølge en Gresk legende løp fra byen Marathon til Athen for å forkynne at Perserne hadde blitt beseiret i slaget ved Marathon. Lengden på 42 195 meter er ikke den nøyaktige distansen mellom Marathon og Athen. Denne distansen varierte mellom 40 km og 42,75 km under OL fra 1896 til 1920. Det Internasjonale Friidrettsforbundet (IAAF) bestemte at standardlengden skulle være 42 195 meter i 1921, da det var denne nøyaktige distansen som ble løpt for første gang i OL 1908 mellom Windsor og White City Stadium i London.

I 1981 ble Oslo Maraton arrangert for første gang. På denne tiden hadde maratonløping for alvor slått igjennom som masseidrett ute i verden. Den ene arrangøren etter den andre kunne melde om enorme deltakerlister. Alle større byer hadde sitt eget maratonløp. Vi nevner New York, London, Stockholm osv. Det var derfor helt naturlig at også Oslo fikk sitt maratonløp. Bislett Alliansen tok initiativet, og dermed var det hele i gang.

Hvorfor løpe maraton?

Det er over 500 maratonløp i verden i året. Hvorfor ikke løpe Maraton i vakre Oslo? Her løper du to runder rundt i byen med start og mål ved Rådhusplassen. Løypen vil ta deg med rundt Skøyen, Frogner og Akershusstranda, Aker Brygge, Akershus Festning, St. Hanshaugen, Frognerparken og Karl Johan. Du vil få muligheten til å oppleve Oslo på en helt annen måte, sammen med andre løpsglade mennesker og tusenvis av publikum som heier på deg.

Å delta i et maraton kan være en stor utfordring, både fysisk og psykisk. Her har man muligheten til å teste egne grenser, samtidig som man får en fantastisk opplevelse. Gjennomsnittsløperen i maraton har en tid på ca. 4 timer.

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere