Halvmaraton Story

Historien om Halvmaraton

Halvmaraton er et løp på 21 097,5 meter, dette tilsvarer halvparten av den offisielle distansen for et maraton. Ulikt maraton er ikke halvmaraton med på OL eller VM programmet, men har vært med som en øvelse i NM siden 1986 for menn og 1987 for kvinner. Øvelsen hører til i kategorien «langdistanseløp» innenfor friidrett.

De siste årene har populariteten til halvmaraton økt betraktelig. «Running USA» rapporterte i 2008 at halvmaraton var den raskest voksende løpsdistansen mht. antall deltakere. I Oslo Maraton har halvmaraton vært med fra starten i 1981, og er nå distansen med flest antall deltakere.

Hvorfor løpe Halvmaraton?

Å løpe halvmaraton kan være en stor utfordring, men er likevel en distanse som er oppnåelig for de aller fleste. Halvmaraton krever mindre tid til trening enn maraton, og gir mindre risiko for skader. Dette er mye av grunnen til at denne distansen har blitt såpass populær. Halvmaraton er også en fin distanse å prøve seg på, for deg som har som mål å etterhvert fullføre et maraton.

Hvorfor ikke delta på halvmaraton i Oslo i september? Ved å løpe halvmaraton vil du oppleve hovedstaden på en helt annen måte, sammen med tusenvis av andre løpsglade mennesker og tilskuere. Løypen vil ta deg med forbi Skøyen, Frogner og Akershusstranda, Aker Brygge, Akershus Festning, St. Hanshaugen og Karl Johan.

Hvis du ikke har løpt halvmaraton før, kan du bruke løpskalkulator for å beregne tiden din.

Har du som mål å løpe halvmaraton i september bør du trene godt på forhånd. Her kan du sjekke ut treningsprogram for halvmaraton utviklet av Jack og Grete Waitz.

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere