Historien om para

Historien om paraidrett

I 2010 opprettet Oslo Maraton egne klasser for funksjonshemmede, både for kvinner og menn. Dette etter initiativ fra blinde og svaksynte i Team RP.

I 2012 ble et uoffisielt Norgesmesterskap for funksjonshemmede på halvmaraton innført som en del av arrangementet. Samme år utnevnte Oslo Maraton også en egen seksjonsleder for funksjonshemmede i arrangementet med spesiell tanke på å inkludere målgruppen.
I 2013 ble det for første gang arrangert offisielt Norgesmesterskap for funksjonshemmede under Oslo Maraton. Dette gjaldt både for løpende på halvmaratondistansen, samt for rullestolbrukere på 8 km.

Året etter, i 2014, ble NM-distansen for rullestolbrukere økt til 11 km, mens løpende utøvere i FH-klassen beholdt sitt NM på halvmaratondistansen. Disse distansene videreføres som NM distanser også i 2015.

Et fast innslag knyttet til FH-klassene helt siden de ble innført i 2010 er samarbeidet mellom blinde og svaksynte fra Team RP og Aktiv mot kreft. Hvert år har Team RP invitert mellom 30 og 50 idretts- og kulturpersonligheter til å stille som ledsagere, der synshemmede og kjendiser i fellesskap har løpt for å profilere Aktiv mot Kreft.

I januar 2015 mottok SK Vidar som arrangørklubb av Oslo Maraton norsk idretts inkluderingspris på 100.000 kroner under den årlige Idrettsgallaen. Prisen mottok klubben for arbeidet med å inkludere funksjonshemmede i Oslo Maraton, samt for det ukentlige tilrettelagte treningstilbudet som klubben har på Bislett stadion for denne målgruppen.

Hvorfor delta som parautøver?

Som parautøver kan du velge mellom distansene 10 km( 10 for Grete), halvmaraton og maraton. Her kan du velge distanse ut ifra ønsket utfordring og/eller aktivitetsnivå.

Ved å delta i BMW Oslo Maraton i vil du oppleve hovedstaden på en helt annen måte, sammen med tusenvis av andre løpsglade mennesker og tilskuere. Løypen vil ta deg med forbi blant annet Skøyen, Frogner og Akershusstranda, Aker Brygge, Akershus Festning og Karl Johan.

 

Ønsker du å delta på trening sammen med andre parautøvere, sjekk ut denne gruppa!

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere