Plogging 10KM Story
  • Hjem
  • Plogging 10KM Story

Hva er Plogging?

Den nye løpetrenden går ut på å plukke søppel, mens man jogger. Supert for folkehelsa – supert for miljøet!  Under hashtaggen #Plogging deler nå tusenvis bilder i sosiale medier av søppelplukkende joggere.

Historien bak Plogging 10KM

Vi i Oslo Maraton synes det er fantastisk at løpeglede kombineres med å slå et slag for miljøet, så i 2018 lanserte vi en helt egen ploggedistanse, i samarbeid med Gjensidige og In the Same Boat.

Plogging for veldedighet

I år skal vi nok en gang plogge, og du kan velge om de 100 kr du betaler for distansen skal gå til enten Aktiv Mot Kreft eller Right to Play.

Dette er distansen for deg som vil løpe, men samtidig bidra til en god sak – å gjøre Oslo litt renere og sette fokus på aktivitet og mindre forsøpling.

Hvordan foregår løpet? 

Man vil få utdelt søppelsekk og hansker, og får en makstid på to timer til å fullføre mila. Her er imidlertid ikke tida viktig – men å få samlet mest mulig søppel langs løypa. Posene må leveres i mål, der avfallet vil bli sortert. Det vil ikke bli tidtaking på distansen. Alle som kommer i mål innen makstid med søppelpose er vinnere.

Vi vil trekke noen heldige vinnere fra scenen, som vinner kule premier. For å være med i trekningen må du ha lastet ned og registrert løpet ditt i appen Plogger! Alle vil også motta egen ploggemedalje og egne t-skjorter og startnummer for distansen.

Ploggedistansen er et samarbeid med Gjensidige Har du enda ikke lastet ned Gjensidige og Norsk Friidrettsforbunds app Plogger, så gjør det med det samme! Her kan du registrere og dele alle dine ploggeøkter.

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere